Uniek kijkje aan boord bij het €54 miljoen kostende ‘Quantum of Solace’ superjacht 1
Life

Uniek kijkje aan boord bij het €54 miljoen kostende ‘Quantum of Solace’ superjacht

Wanneer is een yacht officiële een superyacht? Dit drukken ze vaak uit in lastige termen, cijfers en er wordt vaak over gediscussieerd. Hoe je dit kan voorkomen? Door zo’n gigantische jacht te kopen dat niemand er aan twijfelt. Deze video geeft een uniek kijkje aan boord van de ‘Quantum of Solace’ superjacht. En we zeggen alvast, dit is van een absurd level. 

Het is bijna niet voor te stellen hoe groot deze yacht is. Dit bakbeest is namelijk 72,6 meter lang. Daarnaast is hij 12 meter breed. Vergelijk dit bijvoorbeeld met een voetbalveld of een hoge flat. Het is bijna te bizar om voor te stellen. Voor een yacht van zo’n hoog niveau heb je natuurlijk crewleden nodig. Voor een yacht van zo’n hoog niveau heb je natuurlijk crewleden nodig. Er is plek voor 19 crewleden die ongeveer 14 gasten kunnen verzorgen. Want je mag natuurlijk niets te kort komen tijdens jouw tochtje over de zee of ontspanning in de haven van Monaco.

De kosten van zo’n bescheiden bootje? Ongeveer 54 miljoen euro. Maar dan ben je er natuurlijk nog lang niet. Voor het onderhoud, de ligplekken in de duurste havens en het personeel ben je ook al snel zo’n bedrag kwijt. Altijd al eens willen weten hoe zo’n bakbeest er uit ziet van binnen? Dit filmpje van The Yacht Guy geeft je een uniek kijkje. Wij sparen nog even door voor ons eigen bootje!