Dit aantal push ups moet je kunnen om bij Korps Mariniers te mogen
Health

Dit aantal push-ups moet je kunnen om bij de Korps Mariniers te mogen

Dat je een beetje kerel moet zijn om bij het Korps Mariniers te mogen werken is duidelijk, anders kunnen ze net zo goed banketbakkers het veld in sturen, (geen haat naar banketbakkers). Je moet dus mentaal en fysiek sterk zijn. Maar hoeveel push-ups moet je kunnen om überhaupt toegelaten te mogen worden tot het Korps Mariniers? Dat lees je hier.

Fysiek en mentaal sterk

Als je je wilt aanmelden bij het Korps Mariniers dan moet je dus je mannetje staan, en in staat zijn om een minimaal aantal push-ups en sit-ups te kunnen doen. Begin dus maar vast met oefenen, want je moet behoorlijk fit zijn om te mogen deelnemen aan de opleiding. Ook hardlopen en pull-ups maken deel uit van de fitheidstest. Denk jij dat je een echte kerel bent? Dan is deze test een uitdaging.

Ook mentaal moet je hard zijn. Een sterke geest zorgt voor een keihard doorzettingsvermogen, relativeringsvermogen, en mentale agressie, en dat is wat je nodig hebt om jezelf tot het uiterste te drijven. Als je een carrière bij het Korps Mariniers wel ziet zitten, dan moet je vandaag beginnen met de onderstaande oefeningen. Als je ze allemaal weet te volbrengen binnen de gestelde tijd, dan heb je de fitheidstest doorstaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Korps Mariniers (@dutch.marines.daily)

Fitheidstest voor het Korps Mariniers

De fitheidstest omvat een x aantal oefeningen dat je binnen een gestelde tijd moet uitvoeren. Er is een minimaal aantal herhalingen dat je moet uitvoeren, en let op! Je moet ze allemaal achter elkaar en zonder pauze uitvoeren, wat best een uitdaging kan zijn als je niet goed hebt geoefend. Voordat je jouw aanmelding verstuurt moet je dus snel fit zijn, want anders schoppen ze je meteen van het terrein af.

Denk niet dat je er al bent als je de fitheidstest hebt doorstaan, want dat is pas het begin van een loodzware opleiding waarin niet alleen fysieke en mentale kracht, maar ook eer, trouw, en samenwerking centraal staan. Je zou ook het trainingsschema van Kamp van Koningsbrugge kunnen volgen, want die is minstens net zo zwaar. Dus denk erom krachtpatsers, de onderstaande oefeningen zijn een vereiste.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Korps Mariniers (@dutch.marines.daily)

Push-ups en Pull-ups

Je kunt in ieder geval alvast beginnen om van die bank af te komen en een dagelijks rondje te gaan hardlopen. Als je denkt wat conditie opgebouwd te hebben dan begin je eerst bij tien herhalingen, daarna twintig, en zo bouw je het op. We hebben de vereiste oefeningen, herhalingen en de tijdsduur hieronder op een rij gezet. Succes!

  • 2.700 meter hardlopen in 12 minuten
  • 4 pull-ups in 2 minuten
  • 30 sit-ups in 2 minuten
  • 30 push-ups in 2 minuten