pro evolution soccer
Tech

Pro Evolution Soccer (PES) verandert naam en is voortaan gratis te spelen

Als groot liefhebbers van alles wat met technologie te maken heeft, hebben we verdrietig nieuws te brengen: Pro Evolution Soccer is niet meer. Althans, als we het hebben over de naam. De game zelf gaat gewoon door, en is vanaf de nieuwe editie gratis te spelen voor iedereen! De afgelopen jaren is bewezen dat Pro Evolution Soccer de strijd heeft verloren van FIFA. Op deze manier wil Konami opnieuw de strijd aangaan.

Pro Evolution Soccer of FIFA?

Voor velen van ons die opgroeiden was de grote vraag: “FIFA of PES?” Nu, 26 jaar na de release van de eerste PES game, zal de naam in de geschiedenisboeken verdwijnen. FIFA kan zich echter opmaken voor een nieuwe concurrentiestrijd, namelijk met eFootball. Het spel zal dit najaar worden gereleased op Xbox, Playstation en pc.

De, zoals ze zelf zeggen, ‘sterk geëvolueerde voetbalgame-engine’ belooft toekomstige spelers een game-ervaring als nooit tevoren, met voormalig topvoetballers als Andrés Iniesta en Gerard Piqué die de ontwikkelaars hebben geholpen door hun bewegingen te modelleren en voetbal inzichten te delen.

pro evolution soccer

eFootball

Seitaro Kimura, producent van de eFootball-game bij de Japanse ontwikkelaar Konami, heeft aangekondigd dat er volgende maand meer details naar buiten zullen worden gebracht wat betreft de gameplay. De verwachting is dat de game in veel opzichten hetzelfde zal aanvoelen als de Pro Evolution Soccer games, maar dan beter.

Hij zei hierover: “Te beginnen met de sterke basis van Unreal Engine, die ons in staat heeft gesteld om de expressie van spelers enorm te verbeteren. We hebben een aantal wijzigingen doorgevoerd om een nieuwe voetbal-engine te creëren die een voorloper zal worden voor de aankomende jaren.” Het is dus tijd om je gamestoel uit de kast te trekken, want dit belooft een spektakel te worden!

Releasedatum eFootball

Hoewel we tot eind augustus zullen moeten wachten op de bovengenoemde details, heeft Konami het gehad over hoe het ‘gratis te spelen’ model zal gaan werken. Je raadt het al – niet alles zal helemaal gratis zijn. Over deze details is verder niks bekend gemaakt. Wel is het een mooie toevoeging in de wereld van games. De laatste tijd horen we steeds meer nieuws over bedrijven die zich stortte op games. Zo maakte Netflix al bekend dat ze games gaan aanbieden.