Deze privé grot met wijnkelder is een architectonisch meesterwerk
Living

Deze privé grot met wijnkelder is een architectonisch meesterwerk

Architectenbureau Clayton Korte heeft een fantastische wijnkelder ontworpen in de heuvels van Texas, Verenigde Staten. Dit is echter niet zomaar een plek waar je wijn kan proeven. Deze creatie is subtiel weggewerkt in een kalkstenen grot zodat het volledig opgaat in het omringende landschap. 

Wijnkelder in Texaanse grot

De grot is een perfecte balans van architectuur, landschap en design in Texas Hill Country. Deze locatie hebben ze niet voor niets gekozen. Texas Hill Country is namelijk hét centrum van alle wijnproductie in de gehele staat. Gelegen rond Austin, is de wijnkelder gebouwd in een kalkstenen heuvel die bijna perfect opgaat in het omliggende landschap.

De wijnkelder/mancave komt compleet met een proeflokaal, toilet en bar, evenals een collectie wijnflessen met een grootte van 4.000 flessen van het hoogste niveau. Doordat de kelder in een grot zit, is de temperatuur altijd optimaal. Zo blijven alle flessen ten alle tijden op de juiste temperatuur.

Deze privé grot met wijnkelder is een architectonisch meesterwerk

Functionaliteit en Design

De ‘kelder’ is een perfecte combinatie tussen functionaliteit en stijlvol design. Het beton wat gebruikt is bij het ontwerpen van de wijnkelder zal zich na verloop van tijd op natuurlijke wijze laten begroeien met mos en klimop. In combinatie met de originele kalkstenen muren zal de kelder dus alleen maar mooier worden naarmate de tijd vordert.

Als we naar de foto’s kijken begint ons hart sneller te kloppen. Dit is iets waar iedereen stiekem wel een beetje van droomt. De kelder is een meesterwerk op het gebied van moderne architectuur. Daarom hebben wij een fotoserie gemaakt, zodat je heerlijk kunt wegdromen bij de gedachte aan deze onvergetelijke plek.

Deze privé grot met wijnkelder is een architectonisch meesterwerk

Privé grot wijnkelder

Functionaliteit en Design wijnkelder

grot wijnkelder Functionaliteit en Design

grot wijnkelder

Check ook deze interessante artikelen: