Film & Serie

Keiharde multiverse film met IMDb topscore nu op Prime Video

IMDb

Als je de multiverse uit Doctor Strange samenvoegt met de beste film van Bruce Lee, en daar een vleugje Matrix aan toevoegt dan krijg je een spectaculaire film waar de special effects vanaf spatten. Ga maar vast zitten en doe je gordel om, want vanaf nu is Everything Everywhere All At Once te streamen op Prime Video.

Everything Everywhere All At Once

Met een budget van ‘slechts’ 25 miljoen dollar en een vijfkoppig special effects-team hebben de onafhankelijke filmmakers Dan Kwan en Daniel Scheinert een indrukwekkend film afgeleverd. Hoofdrolspeler Michelle Yeoh schittert in een film waarin actiescènes en raadselachtige werkelijkheden zich in snel tempo opvolgen. In verhouding met kaskrakers uit Hollywood zoals Doctor Strange is deze film low-budget, maar de makers hebben het uiterste uit hun budget weten te persen.

De film wordt met trompetgeschal en gejuich ontvangen, en door zelfs de grootste filmcritici omschreven als ‘een meesterwerk’. Het verhaal gaat over Evelyn Wang (Michelle Yeoh), een Chinese immigrante die haar belastingen in gaat vullen bij Deirdre Beaubeirdra (Jamie Lee Curtis). Ze komt plotseling in een multiverse-avontuur terecht dat op de kijker overkomt als een spectaculaire achtbaan. Wang komt er dan achter dat zij de wereld moet redden.

Topscore op Rotten Tomatoes en IMDb

Everything Everywhere All At Once krijgt een topscore op zowel Rotten Tomatoes (95%) en IMDb (8.1). Deze spectaculaire multiverse-film wordt omschreven als een frisse wind tussen ‘al het marketing geweld’ van de bioscoopfilms die honderden miljoenen dollars kosten en worden geproduceerd om zoveel mogelijk winst te maken. De special effects van deze film getuigen van een hoop creativiteit, vooral omdat het team op dat gebied uit maar vijf mensen bestaat, waaronder de regisseurs zelf.

Deze film kan omschreven worden als een tornado dat een uitbarstende vulkaan ontmoet. Het is een onwerkelijke prestatie wat de regisseurs en de cast met het beperkte budget uit hun vingers wisten te knijpen. Everything Everywhere All At Once wordt door recensent Peter Travers van ABC News omschreven als een ‘visionaire absurdistische komedie’. De film is vanaf nu te zien op Prime Video. Om jullie alvast een idee van dit spektakel te geven hebben we de trailer hieronder klaargezet.