Geld & Carrière

Dit is wat toptennisser Tallon Griekspoor al verdiende aan prijzengeld

Prijzengeld Tallon Griekspoor

Nederland bracht al verschillende talentvolle tennissers voort, en een opkomende ster die steeds meer aandacht trekt is Tallon Griekspoor. Met zijn talent en vastberadenheid heeft Griekspoor bewezen dat hij een naam is om in de gaten te houden in de internationale tenniswereld. Hoeveel verdiende hij al met zijn tenniscarrière tot nu toe? We zochten het voor je uit.

De tennisfamilie Griekspoor

Tallon Griekspoor werd geboren op 2 juni 1996 in Nieuw-Vennep en begon op jonge leeftijd al met tennis. Als zoon van voormalig professioneel tennisser Alex Griekspoor, zat de liefde voor de tennissport in zijn genen.  Dat geldt ook voor zijn broers: de tweeling Scott en  Kevin Griekspoor zijn ook professionele tennissers.

Zijn sterke service en indrukwekkende forehand maken Tallon een geduchte tegenstander op de baan. Maar wat hem nog meer onderscheidt, is zijn mentale veerkracht en doorzettingsvermogen. Hoewel hij nog maar 26 is, heeft Griekspoor al een solide carrière opgebouwd.

Prijzengeld Tallon Griekspoor
Foto: Wikimedia commons.

De actualiteit: Roland Garros 2023

Tallon Griekspoor overleefde de eerste ronde van Roland Garros en staat op 31 mei tegenover de Pool Hubert Hurkacz. De andere Nederlandse topper bij de heren, Botic van de Zandschulp is helaas al uitgeschakeld. De beide heren staan hoog op de ATP-ranglijst; van de Zandschulp op plaats 31 en Tallon Griekspoor op plaats 39.

Doorbraak en internationale erkenning

In de afgelopen jaren heeft Tallon Griekspoor gestaag vooruitgang geboekt in de tenniswereld. Hij heeft zich opgewerkt in de ranglijsten en heeft indrukwekkende overwinningen behaald tegen gerenommeerde spelers.

Zijn eerste doorbraak moment kwam in 2018, toen hij als kwalificatiespeler de kwartfinales bereikte van het ATP toernooi in Rosmalen. Dit resultaat bevestigde zijn potentieel en zorgde voor internationale erkenning. Begin dit jaar won hij voor het eerst een ATP toernooi; Het toernooi van Pune, India.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tallon Griekspoor (@tallongrieki)

Dit  bedrag verdiende Tallon Griekspoor aan prijzengeld

Zoals je weet kun je met tennis op het hoogste niveau grote bedragen verdienen. Tallon Griekspoor verdiende dit jaar tot nu toe al $ 587.841,- met enkelspel en nog eens $ 15.642,- met dubbelspel. Daarmee komt het totale prijzengeld dat Tallon Griekspoor in zijn tenniscarrière tot nu toe verdiende op een indrukwekkende $ 2.166.085,-.

Dat is nog los van andere inkomsten zoals reclame en sponsoring. Sponsors van Griekspoor zijn bijvoorbeeld kledingmerk The Indian Maharadja Sportswear, Tecnifibre; een Franse producent van tennis uitrusting en Udenhout Groep, een autobedrijf.

De toekomst van Tallon Griekspoor

De toekomst ziet er veelbelovend uit voor Tallon Griekspoor. Met elke wedstrijd en elk toernooi groeit zijn ervaring en verfijnt hij zijn vaardigheden. Hij blijft streven naar succes en heeft zijn zinnen gezet op het bereiken van de top van het professionele tennis.  Morgen, 31 mei kan hij alvast weer een grote stap zetten in de tweede ronde van het tennistoernooi op Roland Garros.