Geld & Carrière

Dit prijzengeld verdient Max Verstappen met zijn derde wereldtitel

prijzengeld-max-verstappen
(Foto: BSR)

Het was niet meer de vraag óf Max Verstappen wereldkampioen zou worden, maar wanneer. Het antwoord op die vraag kwam na een zinderende race in Qatar. Een land waar de autosport historie geen diepe wortels heeft, maar dat heeft Max niet weerhouden van het behalen van zijn derde wereldkampioenschap. Terwijl het Formule 1-circus zich opmaakt voor de Verenigde Staten, een land waar de liefde voor de autosport grenzeloos is, kan Max alvast een mooie bonus tegemoet zien.

Dit verdient Red Bull Racing aan het wereldkampioenschap

Hoewel het drinken van alcohol in Qatar strikt verboden is, heeft dat Max en zijn team Red Bull Racing niet tegengehouden om het kampioenschap te vieren. Zullen ze een uitzondering voor het team gemaakt hebben? Of is het kampioenschap gevierd met een 0.0 biertje of een colaatje? Hoe dan ook, de prestatie van Max is er niet minder om. Ze zullen er vast in de Verenigde Staten nog eens flink op proosten, aangezien ze een break van 14 dagen hebben.

Met zijn derde wereldkampioenschap wordt de persoonlijke kas van Max flink gespekt. Met zijn prachtige vriendin Kelly Piquet aan zijn zijde en een goed gevulde bankrekening, heeft hij niets te klagen. De Formule 1 geeft geen individuele beloningen per coureur, maar het gehele team wordt beloond voor de indrukwekkende prestatie van Max. Dus ook de mannen en vrouwen in de fabriek en van de pitcrew kunnen rekenen op een leuke bonus En dat is geen klein bedrag. Red Bull Racing ontvangt dit jaar maar liefst 849 miljoen euro! Maar we mogen toch aannemen dat de hoofdpersoon van dit verhaal ook een groot gedeelte krijgt.

prijzengeld-max-verstappen

Prijzengeld wat Max Verstappen mag opstrijken

Het Red Bull Racing Team heeft een bonus van 23,6 miljoen euro voor Max in petto. Deze bonus komt bovenop zijn indrukwekkende salaris van 52 miljoen euro per jaar. Hiermee mag Max Verstappen zich niet eens de best betaalde Formule 1 coureur noemen. Zijn rivaal Lewis Hamilton, die op de eerste plaats staat, verdient sinds het tekenen van zijn nieuwe contract een bedrag van 58,4 miljoen euro. Maar reken maar dat Max na dit seizoen zal aankloppen om weer de best betaalde Formule 1-coureur te worden. ‘Tweede rijder’ Checo Perez komt bij lange na niet in de buurt van zijn teammaat. Niet op het gebied van salaris, maar ook niet als het om de punten gaat.

De financiële beloning is een mooie bijkomstigheid voor Max, die vooral gedreven wordt door zijn passie voor de sport en het behalen van overwinningen. Maar het geeft wel aan hoe lucratief de Formule 1 kan zijn voor de coureurs die aan de top staan. Het is een wereld waarin niet alleen de snelste auto’s en de beste technologieën samenkomen, maar ook enorme geldbedragen omgaan. En geloof ons als we zeggen dat deze bedragen alleen maar meer worden. Dit kun je opmaken uit de commerciële circuits zoals Miami en Qatar die worden toegevoegd aan de racekalender.

prijzengeld-max-verstappen