Geld & Carrière

Dit zijn de bizarre prijzen van de Formule 1 Paddock Club op Zandvoort

prijzen-paddock-club-zandvoort
Foto: BSR

Formule 1-fans kijken reikhalzend uit naar komend weekend: de Grand Prix van Nederland in Zandvoort staat op het programma. De race van dichtbij volgen kan in verschillende prijsklassen. Ga je voor exclusief, dan is de Paddock Club de beste keuze. Maar let op, de prijzen zijn niet misselijk. Wat betaal je voor een Formule 1-weekend in de Paddock Club? We zochten het voor je uit.

Wat is de Paddock Club?

2021 was het jaar van de terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort. In dat jaar werd voor het eerst de Grote Prijs van Nederland weer gereden, nadat de race in 1985 van de Formule 1-kalender verdween. Zowel de editie van 2021 als de GP Zandvoort van 2022 won Max Verstappen. De terugkeer van de Formule 1 betekent ook de terugkeer van de Paddock Club naar Zandvoort.

De Paddock Club heet voluit de Formula 1 Paddock Club wordt vaak omschreven als een premium hospitality-ervaring bij grote autosportevenementen, zoals Formule 1-race op Zandvoort. Het is een exclusieve lounge en ontvangstruimte die is ontworpen om bezoekers een luxe en comfortabele omgeving te bieden om van de race te genieten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door F1 Paddock Club™️ (@f1paddockclub)

Wat maakt de Paddock Club zo bijzonder?

De Paddock Club biedt exclusieve toegang tot gedeeltes van het Formule 1 circuit die voor de meest bezoekers verborgen blijven. En de Paddock Club staat bekend om zijn luxe voorzieningen. Bezoekers kunnen genieten van hoogwaardige catering en gastronomische maaltijden, inclusief drankjes, snacks en culinaire lekkernijen.

Paddock Club Zandvoort 2023

Maar wat staat bezoekers aan de Paddock Club in Zandvoort precies te wachten dit jaar? We zetten het voor je op een rij:

  • Uitstekend uitzicht van boven de pitstraat en teamgarages, met uitzicht over de start/finish-lijn.
  • De hele dag door een open bar met wijnen, bieren, frisdranken, thee en koffie.
  • Een gastronomische lunch en een weelderig buffet.
  • Wandeling in de pitstraat op speciaal aangewezen tijden.
  • Paddock Club Entertainment, zoals F1-simulatoren, de F1 Pit Stop Challenge en nog veel meer.

Vips spotten in de Paddock Club

Daarnaast is het vaak zo dat je als Paddock Club bezoeker de kans krijgt om coureurs, teamleden en andere VIP gasten te ontmoeten. Dit kan variëren, afhankelijk van het evenement en de aanwezige gasten. Welke Formule 1-coureurs en andere beroemdheden dit jaar naar de Paddock Club op het circuit van Zandvoort komen, is nog niet bekend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door F1 Paddock Club™️ (@f1paddockclub)

De prijzen van de Paddock Club

Net als bij reguliere kaartjes kun je toegang tot de Paddock Club voor 1, 2 of 3 dagen regelen. Maar wat kost een Paddock Club toegang nu eigenlijk? Hou je vast: de vanaf prijs, dus het goedkoopste ticket is  1.150: dan kun je alleen op vrijdag naar circuit. Wil je alleen de race zien? Een ticket voor de zondag kost je € 4.000. Het duurste ticket, inclusief overnachting in een 4-sterren hotel kost  5.450. Let op, dit zijn de prijzen via Race Experience: prijzen bij andere aanbieders kunnen variëren.