Tech

Voor deze ‘zachte’ prijs kan je vanaf nu een ruimtereis ticket kopen

ruimtereis commerciele ruimtevaart

Vergeet SpaceX van Elon Musk en al zijn ruimteschepen. Het in Florida gevestigde Space Perspective neemt vanaf dit moment reserveringen aan voor ruimteschip ‘Neptune’, waarbij vanaf 2024 per vlucht 8 passagiers een ruimtereis mogen maken. Dus heb jij altijd al gedroomd om astronaut te zijn, maar is dit er nooit van gekomen? Dan is dit je kans!

Commerciële ruimtereis

Elke maand lijken we een stap dichterbij te komen in de richting van commerciële ruimtevaart. Of het nou Jeff Bezos is die met zijn broer het sterrenstelsel wordt ingeschoten of Tom Cruise die een eerste film boven de atmosfeer wilt maken, de fantasie van commerciële ruimtevaart is er en zal ook niet zomaar weggaan.

Het in Florida gevestigde Space Perspective neemt vanaf dit moment reserveringen aan voor zijn ruimteschip Neptune voor vluchten vanaf begin 2024, waarbij elke reis acht passagiers en een piloot bevat. Voor nederige stervelingen zonder miljoenen op de bank zal het nog wel even sparen worden. Het reisje kost je namelijk $ 125.000.

ruimtereis commerciele ruimtevaart

Space Perspective

De door een ballon gedragen capsule brengt reizigers naar een hoogte van ongeveer 30 kilometer, waar ze door panoramische ramen worden getrakteerd op een adembenemend uitzicht op de aarde. Het schip is alle gemakken voorzien, inclusief een bar zodat je kunt proosten op 30 kilometer hoogte.

Op vrijdag 18 juni lanceerde het bedrijf zijn eerste testvlucht vanaf de Space Coast Spaceport in Florida, net naast het Kennedy Space Center van NASA. De onbemande vlucht deed er zes uur en 39 minuten over voordat hij weer neerkwam in de Golf van Mexico. Doordat het bedrijf in staat is om te testen met onbemande vluchten beperken ze de veiligheidsrisico tot een minimum.