Crypto

De prijs van cryptomunt Litecoin (LTC) schiet omhoog ondanks bear market

prijs cryptomunt litecoin ltc

Ondanks dat er een grote bear market gaande is in de wereld van cryptocurrencies, is er een grote coin die daar geen boodschap aan lijkt te hebben. Litecoin is ondanks de moeilijke periode van Bitcoin en Ethereum van de laatste maanden aardig in prijs gestegen. Maar waarom is Litecoin opeens aan zo’n grote opmars bezig terwijl de marktomstandigheden slecht zijn?

Waarom is Litecoin zo populair?

Litecoin is een peer-to-peer digitale valuta die sinds 2011 bestaat. Het stamt af van de technologie waarop Bitcoin draait. Litecoin is ontworpen om snellere transacties te verwerken dan Bitcoin. Door de technologie van Litecoin kan het maar liefst 4 keer zo snel bloks genereren dan Bitcoin!

Deze snellere tijd stelt het netwerk van Litecoin dus in staat om meer transacties te verwerken. Hierdoor worden de transactiekosten op het netwerk, ook wel gas fees genoemd, dus ook een stuk lager. Omdat het Litecoin netwerk door de snelheid en lage kosten erg populair is geworden, zien mensen de LTC munt dus ook als goede crypto investering. LTC wordt gebruikt om de transactiekosten op het Litecoin netwerk te betalen.

De halvering van Litecoin

2023 gaat een zeer belangrijk jaar worden voor Litecoin omdat het een derde halvering zal ondergaan. Net zoals bij Bitcoin zal ook de beloning voor de miners van Litecoin na de halvering gehalveerd worden. Momenteel ontvangen miners 12,5 LTC per blok die zij gemined hebben, maar dat zal later dit jaar veranderen naar 6,25 LTC per blok. Zo’n halvering kan leiden tot een vermindering van het aanbod van nieuwe munten.

Wanneer de beloning voor miners halveert, gaat het aantal totale munten dat dagelijks beschikbaar komt ook omlaag. Er kan in totaal 84 miljoen LTC gemined worden, waar nu ongeveer 72 miljoen van beschikbaar zijn. Doordat het aanbod van nieuwe LTC munten minder snel zal gaan, zal de prijs stijgen als de vraag naar de munt gelijk blijft. Dit komt omdat een LTC munt dus steeds schaarser wordt. In anticipatie van deze halvering zijn veel mensen LTC aan het kopen, waardoor de prijs de laatste tijd stijgt!