prey disney+
Film & Serie

Prey op Disney+ wordt gezien als beste Predator film ooit

De recensies van Prey, de langverwachte Predator-prequel op Disney+, zijn eindelijk binnen, en met groot succes. De slogan van de spannende film luidt: “Het jaagt om te leven, het leeft om te jagen.” Op 5 augustus verscheen de film op de streamingdienst.

Prey op Disney+

In Prey, geregisseerd door Dan Trachtenberg, volg je als kijker Naru, een ervaren vrouwelijke krijger die vecht om haar stam te beschermen terwijl ze wordt aangevallen door een ‘hoog ontwikkeld’ roofdier – beter bekend als de buitenaardse badguy uit de hitfilm uit 1987, Predator.

Veel mensen dachten dat het praktisch onmogelijk zou worden om de klassieker uit de jaren ’80 te overtreffen, maar niets lijkt minder waar. Toen Prey debuteerde op Rotten Tomatoes kreeg het een score van maar liefst honderd procent. Inmiddels is de score iets gedaald naar 93%.

Indrukwekkende prestatie

Als we kijken naar de hoeveelheid films die zijn gemaakt over Predator, is het een indrukwekkende prestatie. Ook zorgt de hoge score ervoor dat het de best beoordeelde film uit de hele franchise is. Waar critici over het algemeen vernietigend zijn over dit soort films, waren ze in dit geval overwegend positief.

Zo schreef een recensent: “Hoe kan een tienermeisje dit enorme, vaak onzichtbare, woeste, emotioneel intelligente, buitenaardse wezen neer te halen met een breed scala aan wapens tot haar beschikking? Laten we zeggen dat Prey ingenieuze manieren bedenkt om de kansen gelijk te maken.” Ook wordt de hoofdrolspeler Amber Midthunder geprezen door haar acteerprestaties.

prey disney+

Films en series op Disney+

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste films en series die gaan verschijnen op Disney+? Wij schrijven wekelijks over de nieuwste en beste titels die zullen gaan verschijnen op onze beeldschermen. Houdt onze website dus goed in de gaten. Of lees eens één van de onderstaande artikelen: