Potentieel geneesmiddel voor kaalheid ontdekt door wetenschap
Health

Potentieel geneesmiddel voor kaalheid ontdekt door wetenschap

Een nieuwe wetenschappelijke ontdekking zou ervoor kunnen zorgen dat geen enkele man meer kaal hoeft te worden. Cijfers tonen aan dat 85% van alle mannen op enig moment in hun leven te maken krijgt met kaalheid in welke mate dan ook. Bij vrouwen ligt dat aantal op 40%.

Geneesmiddel voor kaalheid

Dat neemt niet weg dat sommige mannen hun kaalheid gewoon omarmen. Toch proberen veel kerels de kans op haarverlies zoveel mogelijk te verkleinen. Sommigen kiezen bijvoorbeeld voor een haartransplantatie of een pigmentatie tattoo. Dit zijn echter twee prijzige oplossingen voor het probleem.

Maar heren, maak jullie niet druk. Een oplossing voor haarverlies is namelijk dichterbij dan jullie denken. Onderzoekers van de University of California hebben ontdekt dat een enkele chemische stof de belangrijkste oorzaak is voor deling en afsterven van haarzakjes.

geneesmiddel tegen kaalheid

Terugdraaien haarverlies

De hoop is dat dit kan worden teruggedraaid om kaalheid te behandelen, maar ook om wonden te genezen. Een bioloog en co-auteur van de studie Qixuan Wang zei hierover: “In sciencefiction, wanneer personages snel genezen van verwondingen, is het idee dat stamcellen dat toestonden.’

‘In het echte leven brengt nieuwe onderzoek ons ​​dichter bij het begrijpen van stamcel gedrag, zodat we het kunnen beheersen en wondgenezing kunnen bevorderen.” Wat blijkt? Een type eiwit genaamd TGF-bèta bepaalt hoe cellen in de follikels, inclusief stamcellen, zich delen en nieuwe vormen of afsterven.

geneesmiddel tegen kaalheid

Stamceltherapie

Hoewel niemand helemaal zeker weet waarom deze follikels afsterven, zeggen sommige theorieën dat het te maken kan hebben met dieren die hun vacht afwerpen bij warmer weer of om te camoufleren. Als een haarzakje zichzelf vernietigt, betekent dat niet dat het stamcelreservoir ook afsterft.

Als de wetenschappers een manier kunnen vinden om de niveaus van het eiwit nauwkeurig te beheersen, kan dit leiden tot een effectieve behandeling voor de aandoening die zoveel mensen over de hele wereld treft. Laten we onze vingers gekruist houden dat ze snel tot de oplossing komen.