Populairste Volkswagen modellen
Wheels

Dit zijn de 3 populairste Volkswagen modellen in Nederland

Volkswagen domineert al jaren de top van best verkochte auto’s in Nederland. Maar zijn de drie populairste Volkswagen modellen van ons land? Al heel wat jaren staan de Golf en Polo al aan de top, en de laatste jaren krijgen deze geliefde modellen gezelschap van de Volkswagen up! op de top 10-lijstjes.

1. De Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf is wereldwijd het meest verkochte model van het Duitse automerk, dat tot de 10 grootste bedrijven ter wereld behoort. Het eerste model kwam op de markt in 1974.  In 2007 werd de indrukwekkende mijlpaal van 25 miljoen verkochte Golfjes bereikt, inmiddels zit het aantal boven de 30 miljoen.

Dit jaar werd de geheel vernieuwde achtste generatie van de Golf gepresenteerd. Het knappe is dat Volkswagen de Golf steeds weer weet te vernieuwen en verbeteren, en dat toch de vertrouwde en comfortabele uitstraling altijd hetzelfde blijft.  De nieuwste generatie Golf is verkrijgbaar in de modellen Life en Style en in de sportieve R-Line.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Volkswagen Golf 8 Fans (@golf_8fans)

2. De Volkswagen Polo

De Polo begon ooit als het kleinere, compacte broertje van de Golf. In de loop der jaren is de Polo letterlijk en figuurlijk gegroeid. Het model is maar een jaartje jonger dan de Volkswagen en kwam in 1975 op de markt. De Polo mag dan wel iets kleiner zijn dan de Golf, de wagen is om dezelfde reden als de Polo populair: een degelijke en sportieve uitstraling, uitstekend geschikt als stads- en gezinsauto en je krijgt er doorgaans een hoge inruilwaarde voor terug.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Volkswagen Nederland (@volkswagennl)

3. De Volkswagen up!

Het uitroepteken hoort echt bij de naam; we schrijven daarom altijd up! en niet up. Het nog kleinere broertje van de Golf en de Polo? Het is inderdaad de kleinste Volkswagen, maar met de uitdrukking klein broertje doe je de Volkswagen up! tekort. De up! biedt verrassend veel ruimte, aan vier volwassenen en bagage en is een perfecte stadsauto.

Maar dat niet alleen: met de up! kun je ook prima een lange autovakantie maken. Een andere pluspunt van dit model is dat het complete integratie met je smartphone biedt. De up! is verkrijgbaar in drie uitvoeringen; de standaard uitvoering, de sportieve R-Line met onder andere 16 inch lichtmetalen velgen en de GTI, met sportonderstel, GTI-bekleding en een pittige 115 pk onder de motorkap.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Volkswagen UP! GTI (@white_up_gti_nl)