Populairste tiktokker ter wereld werkte tot 2020 in fabriek
Geld & Carrière

Populairste TikTokker ter wereld werkte tot 2020 in fabriek

Dat je lekker kan cashen door TikTok is al bekend. Dat bewijzen TiTtok sterren Charli D’amelio en Addison Rae natuurlijk al. Beide dames begonnen met dansvideo’s en zijn uitgegroeid tot ware beroemdheden. Het Chinese sociale medium is een succes en daar heeft de 22-jarige Khaby Lame gebruik van gemaakt. Terwijl hij nu bijna 144 miljoen volgers heeft op TikTok werkte Lame tot 2020 nog in een fabriek.

Wie is Khaby Lame?

Lame is geboren in Senegal. Lame was pas 1 jaar toen hij met zijn ouders naar Chivasso verhuisde. Chivasso is een Noord-Italiaans dorpje. Lame werkte na eigen zeggen dag en nacht in Italiaanse fabrieken.

In Maart 2020 (vlak na zijn ontslag) begon hij met het maken van online video’s. Wegens de corona pandemie werd Lame ontslagen uit de fabriek waar hij werkte in Chivasso. Zijn vrienden en familie raadden Lame aan om een nieuwe baan te zoeken. ‘’Ik had veel tijd en verveelde me, dus begon ik video’s op TikTok te maken.’’

Inmiddels weten we bijna zeker dat iedereen Lame wel eens voorbij heeft zien komen. Lame is de jongen die laat zien dat het leven eigenlijk heel makkelijk is. Elke keer als iemand een zogenaamde ‘’slimme’’ lifehack laat zien dan komt hij met een simpel alternatief.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Khaby Lame (@khaby00)

TikTok-famous

Lame’s leven is volledig veranderd. ‘’Ik woonde in een sociale huurwoning en werkte dag en nacht in fabrieken. Nu kan ik mijn familie, oude vrienden en gemeenschap helpen en mensen in nood via liefdadigheid ondersteunen’’, zegt Lame.

Nu verdient Lame goed geld en studeert hij Engels. Daarnaast volgt Lame acteerlessen en is hij een van de gezichten van modemerk Hugo Boss. Say what?! Ondanks dat Lame nooit had verwacht dat hij TikTok-famous zou worden, had Lame altijd al de droom om naar Amerika te gaan om in films te spelen. Lame hoopt stiekem dat hij ooit met zijn grote idool Will Smith.

Het zakenblad Forbes heeft drie dagen met hem gespendeerd in Milaan. Lame deelde met Forbes dat hij een eenvoudig persoon is. Zo zei hij: ‘’Ik zou mezelf als een eenvoudig persoon omschrijven, maar vol met ideeën en inspiratie. Mensen aan het lachen maken, is altijd mijn grootste passie geweest.’’. Dat doet Lame dan ook. Zo heeft hij bijna 144 miljoen volgers en 2,3 miljard likes!