populairste sneakers 2023
Style

7 meest populaire sneakers 2023: Air Force 1 blijft grote favoriet

De sneaker industrie is de laatste decennia rap gegroeid. De afgelopen jaren zijn er steeds meer sneaker verzamelaars en mensen die in sneakers investeren bijgekomen. Een paar schoenen schieten er toch wel uit als het om populariteit gaat, de Nike Air Force 1. Maar wat zijn eigenlijk de populairste sneakers in 2023? Wij zetten de 7 meest verkochte sneakers van de laatste tijd op een rijtje.

7. Yeezy 350

Op nummer 7 hebben we sneakers staan die ontworpen zijn door Kanye West. Samen met Adidas bracht Ye de 350 uit in 2015. De upgrade hiervan, de 350 V2, werd een jaar later uitgebracht. Enkele jaren na de release is dit paar nog steeds enorm populair.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door YEEZY MAFIA (@yeezymafia)

6. Nike Air Max 270

Deze sneaker van Nike werd gelanceerd in het begin van 2018. De Air Max lijn is natuurlijk een extreem gewilde lijn binnen Nike, met onder andere de populaire Air Max 90, 95 en 97. De nieuwere 270 doet het echter heel goed, waardoor hij op plek 6 van de meest populaire sneakers van het moment staat.

5. Yeezy Slides

Daar hebben we weer een sneaker die ontworpen is door de invloedrijke Kanye West. De eenvoudige look is erg geliefd bij sneaker liefhebbers. Echter zijn er ook genoeg mensen die hun bedenkingen hebben bij deze dure slippers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door YEEZY MAFIA (@yeezymafia)

4. Nike Blazer

Deze tijdloze sneaker werd voor het eerst uitgebracht in 1973 en is enorm populair. Ondanks dat deze sneaker al decennialang beschikbaar is, maakt de tijdloze look hem nog steeds extreem gewild onder sneakerheads. De Nike Blazer staat momenteel op plek 4 van de meest verkochte sneaker van de laatste tijd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door トクダ (@___tokuda___)

3. Nike Dunk

Origineel zijn de Nike Dunks uitgekomen in 1985. Alhoewel de Dunks altijd een populaire keuze zijn geweest, is door de nieuwe Nike Dunk Panda release in 2021 deze sneaker nog veel populairder geworden. In 2022 kwam ook de “High” versie van de Panda Dunk uit, wat momenteel een van de best verkochte sneakers is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nike Dunks Only (@dunksclub)

2. Air Jordan 1

Deze iconische sneaker werd voor het eerst uitgebracht in 1985 en is nog steeds een populaire keuze onder sneaker liefhebbers. Het ontwerp is geïnspireerd op de eerste basketbalschoen van Michael Jordan en heeft een unieke en tijdloze look.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sotheby’s (@sothebys)

1. Nike Air Force 1

Dit is toch wel de koning van alle sneakers. Hoewel hij voor het eerst werd uitgebracht in 1982, komt de huidige versie uit 2007 en is de meest verkochte sneaker ooit. Deze sneakers kun je eigenlijk overal onder dragen, zelfs onder een pak!

Nog steeds is het bijna onmogelijk om je handen te krijgen op de juiste maat op platformen als Zalando omdat de sneaker bijna altijd uitverkocht is. Van deze schoen zijn de laatste tijd ook meerdere varianten beschikbaar gekomen, zoals de collab met het merk “Nocta” van Drake.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nike Air Force 1 (@airforce1nike)