populairste netflix series
Film & Serie

6 populaire Netflix series die iedereen gezien moet hebben

Worstel je met wat je vanavond moet kijken op Netflix? Zoek niet verder. Netflix heeft voor ieder wat wils. Toch zijn er helaas ook genoeg slechte shows te vinden op de streamingdienst. Daarom hebben wij de 6 populairste Netflix series van het moment voor je bij elkaar gezocht.

Populairste Netflix Series

We proberen ook minder voor de hand liggende shows in de lijst toe te voegen. We zijn ervan overtuigd dat er een serie bij moet zitten die je nog niet hebt gezien. Heb je Netflix inmiddels al uitgespeeld? |Bekijk dan ook eens onze lijst van beste films en series op Amazon in september.

1. Sweet tooth

Sweet Tooth is een Netflix series gebaseerd op het originele stripboek van Jeff Lemire. Het verhaal speelt zich af 10 jaar na een verwoestende pandemie die het grootste deel van de bevolking het leven kostte en op de een of andere manier ertoe leidde dat baby’s werden geboren met deels menselijke, deels dierlijke kenmerken.

De show gaat over Gus, een halfhert hybride jongen die de wildernis verlaat om zijn verloren moeder te vinden. De reis van de jongen werpt een licht op de oorzaak van de ziekte en wat er daarna met de mensheid is gebeurd. Een echte aanrader voor iedereen die van sci-fi met fantasy elementen houdt.

2. Mindhunter

De regisseur achter films als ‘Seven’ and ‘Zodiac’ is een producent van Mindhunter en regisseert talloze afleveringen van de serie, die het verhaal vertelt van de Behavioural Science Unit van de FBI en het onderzoek naar seriemoordenaars. Een geweldige serie waarbij je van begin tot eind op het puntje van je stoel zit.

3. The Last Kingdom

The Last Kingdom is gebaseerd op de romans van Bernard Cornwell en speelt zich af in het 9e-eeuwse Engeland. De concurrerende koninkrijken zijn binnengevallen en bezet door Vikingen, waardoor Wessex onder het bewind van koning Alfred staat als de laatste die standhoudt tegen de plunderende schatten.

The Last Kingdom is een vermakelijk historisch drama die het verhaal vertelt van Uthred of Bebbanburg, een Angelsaksische die als baby werd ontvoerd, als Viking is opgevoed en in een tweestrijd verwikkeld zit. Hij probeert koste wat kost de titel terug te winnen die van hem is gestolen.

4. The End of the F***ing World

‘Ik dacht dat ze interessant kon zijn om te doden. Dus deed ik alsof ik verliefd op haar werd.’Dat zijn de eerste woorden van het de innerlijke monoloog van James, een disfunctionele 17-jarige die ervan overtuigd is dat hij een sociopaat is. Zijn doelwit is Alyssa, het nieuwe meisje op school met vreselijke ouders en een speciaal talent voor vervelende mensen.

Deze bijna perfecte donkere komedie The End of the F***ing World laat je iedere aflevering verlangen naar meer, mede omdat de acht afleveringen slechte 30 minuten per stuk duren. Ga er maar vanuit dat als je hier eenmaal aan begint je de hele serie helemaal afkijkt.

5. The Umbrella Academy

Netflix bewijst met deze serie dat het niet nodig is om met Marvel samen te werken om een geweldige superhelden serie te maken. In Umbrella Academy worden superkrachtige broers en zussen, de Hargreeves, herenigd nadat hun geadopteerde vader is vermoord. Ze worden geconfronteerd met een mogelijke apocalyps.

Met een sterrencast met onder andere Elliot Page en Robert Sheehan, compenseert deze show (bijna) het gebrek aan Marvel films en series die naar Netflix komen. The Umbrella Academy seizoen 2 is nu ook beschikbaar. En het tweede seizoen is zelfs nog beter dan het eerste.

6. Love, Death and Robots

Zoals alle anthologie series varieert de kwaliteit tussen de verschillende afleveringen. Als je echter naar het grotere geheel kijkt heeft deze Netflix series ontzettend veel te bieden. De show varieert enorm tussen komedie en drama, met een duister randje wat in iedere aflevering terugkomt. Love, Death and Robots biedt enkele van de beste sci-fi verhalen op Netflix. Het enige jammere is dat het ‘slechts’ twee seizoenen zijn.

Films en series Netflix

Als je op zoek bent naar nog meer inspiratie op het gebied van films en series ben je bij ons aan het goede adres. Zo hebben we onlangs een lijst gepubliceerd van het beste van Netflix in September. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste releases die uitkomen op de bekendste streaming diensten? Houdt onze website dan goed in de gaten.

Check ook onze Netflix lijstjes van de afgelopen maanden: