Style

Verzorging voor mannen: populairste en minst populaire behandelingen op een rij

huidverzorging-behandelingen-mannen-treatwell

Steeds meer mannen zijn bezig met hun uiterlijke verzorging. Van gezichtsbehandelingen, baardverzorging tot de traditionele kapper. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Treatwell, Europa’s grootste online boekingsplatform voor hair & beauty, heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen mannen en beauty treatments. Hieruit bleek wat de populairste en minst populaire treatments zijn onder mannen.

Onderzoek Treatwell: mannen en hun relatie met beauty treatments

Voor het onderzoek zijn begin februari 3.000 mannen in zes Europese landen (Engeland, Spanje, Nederlands, Duitsland, Italië en Frankrijk) geïnterviewd over dit onderwerp. Uit het onderzoek blijkt wat de populairste en minst populaire treatments onder de mannen zijn.

Om in de stemming te komen besloten wij meteen een gezichtsbehandeling te boeken, niet verrassend de populairste (en veiligste) treatment onder mannen. Een echte aanrader en verwen momentje als je het ons vraagt. Dit hoort wat ons betreft vanaf nu bij de maandelijkse routine.

In de volgende alinea vind je de resultaten van het volledige onderzoek. Hier staan een paar behandelingen tussen die je wellicht nog nooit hebt overwogen. Tijd voor een Spray Tan of sla je deze over?

Gezichtsbehandeling populair, Spray Tan een no-go?

Hoewel veel mannen beauty treatments nog steeds als een vrouwelijke bezigheid zien, worden de behandelingen steeds meer geboekt. Dit komt omdat mannen er toch goed en verzorgd uit willen zien.  34% van de mannen in Nederland zien een gezichtsbehandeling vaker als een verwen/moment, dan als een vast onderdeel van hun uiterlijke verzorging. Daarnaast kun je bij zo’n salon veel info winnen over jouw routines.

Wat ook opvalt is dat Nederlandse mannen zich vaker op hun gemak voelen in een salon die gespecialiseerd is mannen. Denk daarbij aan populaire salons zoals Mr.Adam, gespecialiseerd in beauty behandelingen voor mannen en May Beauty Concept gespecialiseerd in skin treatments.

Beauty behandelingen die het meest door mannen wordt geboekt 

  • Gezichtsbehandelingen 24%
  • Mani/pedicures 20%
  • Massages 15%

Minst populaire behandelingen onder de mannen

  • Spray Tan 88%
  • Harsen 87%
  • Wenkbrauw-/wimper behandelingen 79%

Benieuwd naar alle soorten behandelingen? Kijk op de website van Treatwell.