Politie is op zoek naar de snelheidsduivel die met zijn F1 bolide over de snelweeg raced
Media

Politie is op zoek naar de snelheidsduivel die met zijn F1 bolide over de snelweeg raced

Je komt in het verkeer regelmatig opmerkelijke dingen tegen. Maar wat er onlangs in Tsjechië gebeurde hield niemand voor mogelijk. In deze video zie je namelijk een snelheidsduivel over de snelweg racen in zijn of haar Formule-1 auto. Een wel heel opmerkelijke bolide om voorbij te zien scheuren.

Het meest opmerkelijke aan de video is dat de bestuurder zich nog netjes aan de snelheid houdt. Klein puntje van kritiek: hij/zij geeft geen richting aan bij het invoegen. De politie is momenteel op zoek naar de eigenaar van deze bolide. Het is wel een wat oudere racewagen, duidelijk te zien aan de Marlboro-reclame. Al geruime tijd mogen tabaksfabrikanten namelijk niet meer op deze manier sponsoren.

Het schijnt, na wat onderzoek, om een Dallara GP2/08 te gaan. De auto reed tussen 2008 en 2010 in de GP2-series. Het racemonster heeft zo’n 612pk en een gewicht van bijna 700 kg. Flink gas geven op de linkerbaan moet dus wel lukken. Hoe vet dit ook is, zo’n auto hoort natuurlijk niet op de normale weg thuis. Zou de politie de eigenaar al hebben gevonden?