Media

Dit zijn 7 podcasts die je echt geluisterd moet hebben

Podcasts die je geluisterd moet hebben
Microphone and mixer for podcast of famous influencer. Recording social media content with production microphone. Digital web internet streaming station

Hou je van een podcast luisteren, en ben je op zoek naar nieuwe aanbevelingen? Dan is deze lijst precies wat je nodig hebt. Podcasts zijn er in allerlei soorten en maten, en tegenwoordig schieten ze als paddestoelen uit grond. Wij hebben een lijst gemaakt van 7 podcasts die je geluisterd moet hebben.

Podcasts die je geluisterd moet hebben

De lijst bevat onder andere komische podcasts, verhalende en inspirerende podcasts. Het maakt niet uit aan welk genre je de voorkeur geeft – wij hebben het beste van alle werelden voor je op een rijtje gezet. Check hier trouwens de beste podcasts over Bitcoin en crypto. Dit varieert van nationale tot aan internationale. Zit je er klaar voor?

1. The Joe Rogan Experience

Deze had je waarschijnlijk al zien aankomen. In 2009 lanceerde Joe Rogan de podcast The Joe Rogan Experience, die een van de populairste podcasts ter wereld werd. Iedereen die geïnteresseerd is in 3 uur durende gesprekken over UFO’s, stand-up comedy, politiek, psychologie, geschiedenis en elk ander onderwerp, zou het moeten luisteren. De podcast heeft elke aflevering ongeveer 11 miljoen luisteraars.

podcasts die je geluisterd moet hebben

2. Stuff You Should Know

Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe de wereld in elkaar steekt? Dan is Stuff You Should Know zeker iets voor jou. Een paar voorbeelden van afleveringen die wij erg interessant vonden zijn: hoe witwassen werkt, hoe politieverhoor werkt en ga zo maar door. De show is gebaseerd op wetenschap en waarheid. Wellicht ook een leuke SYSH: podcasts

podcasts die je geluisterd moet hebben

3. KLM – The Journey

De prijswinnende reispodcast The Journey is een exclusief product van luchtvaartmaatschappij KLM, en vertelt de bijzondere verhalen die mensen hebben meegemaakt tijdens het reizen:

“Er is maar één idee of één verhaal nodig om het hele traject van je leven, carrière en werk te veranderen. In elke aflevering van The Journey praten we met ondernemers van alle niveaus, zodat je jezelf kunt voorbereiden met de kennis en mindset die je nodig hebt voor je eigen reis.”

podcasts die je geluisterd moet hebben

4. Ervaring voor Beginners

Theo Maassen is een van de meest succesvolle en grappige comedians van ons land. In zijn podcast Ervaring voor Beginners praat de cabaretier exact 60 minuten lang met allerlei creatievelingen over hoe kunst en hoe dit tot stand komt.

podcasts die je geluisterd moet hebben

5. Fake Doctors, Real Friends

Ben je net als ons een millennial? Dan is de kans groot dat je de hilarische sitcom ‘Scrubs’ hebt gekeken. Was je een fan van de serie? Dan is de kans groot dat je deze ietwat niche podcast van de twee sterren uit de show zal waarderen. In de podcast bespreken ze afleveringen van de bekende serie. Een must-watch voor fans van Scrubs.

podcasts die je geluisterd moet hebben

6. Knorrepodcast

Wie houdt van stand up comedy, heeft wel eens van Martijn Koning gehoord. De Knorrepodcast is een van onze favoriete Nederlandstalige comedy podcast. De omschrijving van de show is dan ook als volgt: ‘De Knorrepodcast is een comedyshow waarin comedians nieuw grappig materiaal op elkaar uitproberen en ouwehoeren over van alles en nog wat.’

Podcasts die je geluisterd moet hebben

7. De Krokante Leesmap

Als we de krokante leesmap noemen, zijn we stiekem een beetje aan het smokkelen. Inmiddels is de leesmap gestopt, en worden er geen nieuwe afleveringen gemaakt.

Dat neemt niet weg dat er nog genoeg afleveringen zijn voor je om te beluisteren. Probeer het vooral eens uit, het is namelijk een erg leuke podcast om te luisteren met Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Roelof de Vries.

podcasts die je geluisterd moet hebben

Luister de leukste podcasts

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts 7 podcasts die je geluisterd moet hebben. Maar als we kijken naar al het aanbod wat er te vinden is, zijn we nog maar net begonnen. Wil je op de hoogte blijven van meer nieuws rondom de populairste podcasts van het moment? Houdt onze website dan goed in de gaten. Tot die tijd kan je ook eens een van deze artikelen lezen: