podcasts, geld, beleggen
Geld & Carrière

9 Nederlandse podcasts over beleggen en geld verdienen

Bezig met beleggen of ben je van plan om te gaan starten? Dan kun je wel wat tips en achtergrond info gebruiken. Podcasts zijn de ideale manier om aan informatie te komen. Wij hebben de 5 beste podcasts voor (beginnende) beleggers op een rijtje gezet.

Nederlandse Podcasts over geld en beleggen

Deze podcasts helpen jou op weg richting passief inkomen. Beleggen met aandelen of crypto is momenteel super hot. In tijden van crisis liggen er, naast vele problemen, namelijk veel kansen op je te wachten. Geef jouw carrière als belegger hiermee een kickstart.

1. Jong Beleggen de Podcast

Pim Verlaan verkocht zijn bedrijf en wilde met dit verdiende geld rendement maken. Hij dook in de wereld van het beleggen en neemt in die reis zijn luisteraars mee. Een toffe podcast als je net begint met beleggen. Jong Beleggen bereikt nu al 200.000 luisteraars per maand.

2. BNR Cryptocast

Cryptocurrency is bij veel mensen een steeds groter deel van hun portefeuille. In deze podcast nemen Herbert Blankesteijn en Madelon Vos je elke week mee langs de hot topics rondom cryptonieuws. Van trends tot haters, van winst tot verlies.

3. Jansen Belegt

Dit is wederom een podcast van BNR. In Jansen Belegt neemt Rob Jansen je in korte podcasts van een paar minuten je mee in de wereld van het beleggen. Hij doet dit door te praten over zijn eigen portefeuille, die inmiddels zo’n 25.000 euro bedraagt.

4. Planet Money

Planet Money gaat iets verder dan alleen beleggen. Het gaat over de algehele economie en alles wat er speelt in de wereld van geld en ondernemen. Tweemaal in de week neemt deze podcast je op een toffe manier mee in complexe economische zaken.

5. De Geldvrienden Podcast

De Geldvrienden maken geldzaken inzichtelijk en eerlijk. We houden onszelf niet voor de gek en maken ook jou vrij van geldzorgen door de geheimen te delen die van jou een financiële eindbaas maken.

6. Goed met Geld Podcast

Dit is de podcast voor iedereen die geld beter wil leren begrijpen. Bas en Arjan nemen je op een grappige manier mee in hun millenialbestaan in combinatie met geldzaken. Alles voor die financiële onafhankelijkheid!

7. Beleggen met Rowan Nijboer

Rowan Nijboer neemt je mee in zijn grootste passie: beleggen. Zijn doel is om beleggen toegankelijk te maken voor iedereen. Hij gelooft namelijk dat iedereen, ook jij, kan beleggen. Hij maakt de podcast samen met zijn vriendin Barbara.

8. Inside Beleggen

Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft achtergrond en analyses voor jouw beleggingen. Een lekker diepgaande podcast voor de wat meer ervaren belegger.

9. LangzaamRijker Podcast

Tim van Langzaamrijker laat zien dat beleggen zeker niet voor oude grijze mannen is. Hij beheert al 10 jaar verschillende affiliate websites waarmee hij geld verdiend. Sinds hij zich verdiept in beleggen is zijn geld voor hem gaan werken. Wie wilt dat nou niet?