Alles wat je moet weten over de PS5 de officiële naam releasedatum en controller
Tech

Alles wat je moet weten over de PS5: de officiële naam, releasedatum en controller

Het is eindelijk zo ver, de belangrijkste vragen rondom de nieuwe console van Sony worden beantwoord. In de nieuwe blog van Playstation wordt er namelijk veel info gegeven over wat er staat te gebeuren. De naam is uiteraard wel te raden: het gaat gewoon de ‘PlayStation 5’ heten. Er werd wel eens gespeculeerd over een Sony’s Next-Gen PlayStation’ maar dit is dus niet het geval.

De releasedatum is natuurlijk het allerbelangrijkste onderwerp. De exacte datum is nog niet vrijgegeven, maar we weten nu wel 100% zeker dat de release voor het eind van 2020 staat gepland. Nog heel even wachten dus. De release zal zowel in Japan, Europa als de Verenigde Staten op hetzelfde moment plaats vinden.

In de blog lezen we ook over een nieuwe controller. De vibratiefunctie krijgt een grote upgrade, je zult de vibratie dus voelen in verschillende gradaties. Wellicht ook leuk voor je vriendin dus. Denk bijvoorbeeld aan zachter trillen tijdens een schouderduw op FIFA maar een harde vibratie als je een keiharde tackle krijgt. Ook de achterste knoppen van de controller krijgen een upgrade. Met deze knoppen kun je voortaan ook verschil in druk merken. Ook zal de nieuwe PS beschikken over een USB-C poort, hiermee zal opladen en stuk sneller werken. Stay tuned!