Tech

Playstation 5 nieuws: Sony toont voor het eerst interface van PS5

Playstation 5 nieuws: Sony toont voor het eerst interface van PS5

Breaking Playstation 5 nieuws voor alle diehard fans. Sony heeft vandaag voor het eerst exclusieve beelden laten zien van de Playstation 5- interface. In een lange video laat Sony eindelijk zien wat er allemaal mogelijk is en veranderd vergeleken met het besturingssysteem van de PS4.

Playstation 5 nieuws- eerste beelden Playstation 5 interface

De belangrijkste toevoeging ten opzichte van de PS4 is het control center. Je kunt ten alle tijde op de Playstation-knop klikken om te zien of je notifications hebt, vrienden direct kunt uitnodigen en instellingen wijzigen. Allemaal zonder dat de gehele game afgesloten hoeft te worden.

Je kunt dus voortaan lekker doorspelen zonder helemaal weg te gaan uit het spel. Daarnaast worden games, prestaties, screenshots en andere informatie over spellen op de PlayStation in ‘kaarten’ weergegeven in het menu. Sony zegt dat het makkelijker moet worden om informatie te vinden over de game die je op dat moment speelt.

Playstation 5 nieuws interface

Nieuw Playstation 5 hintsysteem

Tijdens de video demo laat Sony ook het nieuwe hintsysteem zien. In dit systeem kunnen ontwikkelaars van games meer tips toevoegen om spelers op weg te helpen tijdens de lastige momenten in hun spellen. Dit kan in de vorm van een korte video of een tekst.

Is dit alles? Nee zeker niet. Ook de interface om tijdens het spelen video’s te maken is veranderd. Je kunt nu namelijk video’s maken vanuit dit control center. Je kunt de video’s opnemen in 4K-resoluitie om je vrienden jouw skills op hoog niveau te laten zien. Check de hele video over de nieuwe interface opties hieronder!

Een echte FIFA-fanaat? Check hier de top 10 beste ratings van de spelers in FIFA21!