playstation 5
Tech

Slecht nieuws voor iedereen die een Playstation 5 besteld heeft

Er hangt slecht nieuws in de lucht voor iedereen die hoopte dit jaar nog een Playstation 5 te kunnen bemachtigen. In een gesprek met een Russisch persbureau zei Jim Ryan, CEO van Sony Interactive Entertainment, dat de PlayStation 5 volledig uitverkocht is. “Elke PS5 die tot nu toe dit jaar is geproduceerd, is er al uit.”

CEO Sony Interactive Entertainment

‘Alles is uitverkocht,’ zei hij. Ik heb het afgelopen jaar een groot deel besteed aan het proberen er zeker van te zijn dat we genoeg vraag naar het product konden waarmaken. Nu ligt de nadruk op het proberen om het aanbod te vergroten om aan die vraag te voldoen.”

De CEO zei dat het vrijgeven van een console van de volgende generatie midden in een wereldwijde pandemie een behoorlijke uitdaging was en heeft geleid tot tekorten aan de console. Een nog grotere uitdaging was om een console-lancering te doen midden in een wereldwijde pandemie.

playstation 5

“Het was moeilijk, het was een uitdaging vanuit de productiekant, omdat ik niemand in de fabrieken in Azië kon krijgen … Voordat we met de productie begonnen, moesten we alle fabricage voorbereidingen op afstand met de camera doen. Stel je eens voor hoe moeilijk dat is met iets als een gameconsole.”

Nog even geduld

Zoals het er nu naar uitziet, lijkt het erop alsof degenen die nog aan het wachten zijn op hun PS5, nog wel een aantal maanden geduld moeten hebben. Tot die zullen we het moeten doen met video’s en ervaringen van andere mensen. Ook kunnen we alvast uitkijken naar alle vette games die nog uit moeten komen!

Nieuwe specificaties

Er komen twee versies van de PS5: een met een optische schijf en een ‘Digital Edition’, waarbij je alles op de harde schijf moet downloaden. Net als de ‘DualSense’-controller is het ontwerp van de PS5-consoles stijlvol. Wel is veel kritiek gekomen op de grootte van de console.

Nieuwe accessoires zijn de Pulse 3D draadloze headset, een DualSense-laadstation waarin je twee controllers tegelijk kunt plaatsen en een HD-camera die het uiterlijk van de console zelf nabootst. Sony heeft ook de tijd genomen om een ‘Ready for PlayStation 5′-logo toe te voegen aan zijn Bravia-tv’s die hoge framesnelheden ondersteunen.