Pizza als ontbijt
Food & Drinks

Pizza als ontbijt is gezonder dan muesli, zegt de wetenschap

In de categorie raar maar waar: pizza is gezonder dan muesli. Dat beweert een diëtiste Chelsey Amer in ieder geval. Maar waarom wordt ons dan al jaren verteld dat een ontbijtje met yoghurt of kwark met muesli een gezonde optie is?

Pizza of muesli- wat is gezonder?

Als we Chelsey mogen geloven heeft dit alles te maken met hoe we de cijfertjes interpreteren. Muesli en soortgelijke ontbijtgranen zoals cruesli en granola staan stijf van de suikers. En we weten dat suikers ongezond zijn en veel calorieën bevat.

Daarentegen bevat pizza enorm veel vet en koolhydraten. Dus wat is er nou waar? Om die vraag te beantwoorden moeten we kijken naar het gewicht van beide producten. Een kom yoghurt met muesli van 200 gram bevat iets minder 600 kilocalorieën.

Pizza of muesli als ontbijt?

Wat betreft de pizza, een pizzapunt van 200 gram bevat volgens Voedingswaardetabel.nl gemiddeld zo’n 406 calorieën. Dat is dus ongeveer 30% minder calorieën dan aan bak yoghurt met muesli.

Op basis van alleen de calorieën zou je dus kunnen concluderen dat een pizzapunt een gezondere keuze is muesli. Dan moet je het dus wel bij 1 á anderhalve punt houden. Pak dus gerust een stukje!