pittigste, biertje, ter, wereld
Food & Drinks

Brouwerij produceert pittigste biertje gebrouwen met 500+ pepers

Zin in een uniek biertje? Een brouwerij in Virgina, opgericht door brandweermannen, heeft een biertje ontwikkeld met meer dan 500 bizar hete Carolina Reaper-chili’s. Dit is naar alle waarschijnlijkheid het pittigste biertje ooit gemaakt. Zou jij het proberen?

Pittigste biertje ter wereld

De toevoeging van de hete pepers geeft een vlammende smaak. De Maltese mede-eigenaar Ray Parrish werkte samen met de Univeristy of Mary Washington om het biertje te brouwen. Samen bepaalden ze de hitte van het bier.

Het team bepaalde samen de SHU (sterkte van de pepers) en dit kwam uiteindelijk neer op 400.000+ SHU. Met andere woorden: belachelijk pittig. Uiteindelijk is het gelukt om hier een Signal One 2.0 ananas IPA van te brouwen. Een mengsel wat Parrish een “echte chemische soep” noemt.

peper, heetste, pittigste, biertje

Officieel record

Het biertje moet nou nog ingediend worden bij Guinness Book of Records. Hij verwacht dat de titel ‘Pittigste biertje ter wereld’ een enorme boost gaat geven aan de verkoop. Vooral onder bezoekers van het gebied die op zoek zijn naar extreme pittige producten.

“Het bier is goed”, zei een consument op de biersite Untappd. “De momenten daarna waren dat niet.” Wij begrijpen deze man zonder dat we het zelf hebben geproefd. Het schijnt dat het toiletbezoek de volgende dag vooral erg heftig is. Zou jij dit er voor over hebben?