Geld & Carrière

Dit verdient de pitcrew van een Formule 1-team

salaris pitcrew formule 1

Bij Formule 1 gaat alle aandacht uit naar de coureurs. Maar daardoor vergeten we soms hoe belangrijk het team is. Zonder monteurs geen Formule-1. De pit crew van een team kan zelfs overwinningen voor je binnenslepen. Maar wat is het salaris van de pit crew? Wij zochten het voor je uit.

Hoe ziet de pitcrew van een Formule 1 team er uit?

Binnen de pit crew zijn er heel veel verschillende taken en functies. Denk aan de mensen die de brandstof moeten checken, de blussers, de teamleiders en bandenwisselaars. Sommige monteurs zijn eigenlijk net zo belangrijk als de coureurs zelf. Met een goed team kun je veel meer punten scoren.

Toch ligt het salaris van een Formule 1-coureur veel hoger dan dat van een lid van de crew. De coureur krijgt de meeste aandacht en treed op de voorgrond. De monteurs maken enorm lange dagen, tijdens een raceweekend is een werkdag van 16 uur helemaal niet zo bijzonder. Daarnaast ben je veel van huis. Een job met veel verantwoordelijkheden dus.

salaris pitcrew formule 1 monteur

Het salaris van de pitcrew

Met al die verantwoordelijkheid, lange dagen en het feit dat je veel van huis bent hoort een goed salaris zou je zeggen. Toch gaat het bij veel monteurs toch echt om de lol en de passie. Je moet echt gek zijn op je job aangezien de salarissen toch best tegen vallen.

Een Formule 1-monteur verdient gemiddeld tussen de 35.000 en 70.000 euro per jaar, afhankelijk van de functie. Helmaal geen slecht bedrag natuurlijk, maar er komt wel een hoge druk bij kijken. Dat is de reden dat de meeste monteurs echt grote liefde voor hun vak hebben. Benieuwd naar de salarissen van de Formule 1-coureurs? Of lees over het salaris van Max Verstappen.