Style

Zo laat jij een perfecte snor groeien volgens professionele barbiers

perfecte-snor-groeien-barbiers
Zac Efron, Apple TV

De baard en de snor zijn weer helemaal terug. Een behaarde bovenlip wordt weer als aantrekkelijk en mannelijk beschouwd, maar je hebt behalve een goede baardgroei ook een hoop geduld en vaardigheden nodig om de perfecte snor te creëren. Gelukkig zijn er ervaren barbiers die de beste tips hebben. Als je de snor van je dromen op de juiste manier onderhoudt, dan zal zelfs je spiegelbeeld verliefd op je worden.

Zo laat je het beste een snor groeien

Volgens de informatie die we dankzij Men’s Health wisten te vergaren is het helemaal niet moeilijk om een goede snor te laten groeien. Volgens barbier Mr Natty is het in eerste instantie belangrijk dat je zeker weet of je een snor wilt laten groeien. Als je dat voor jezelf hebt besloten, dan is het begin er al. Vervolgens laat je een kleine baard groeien, tot je de voor jouw gewenste lengte hebt.

De volgende stap is het trimmen van de baard, terwijl je de snor met rust laat. Op een gegeven moment kun je voor jezelf bepalen welke vorm en lengte snor moet krijgen. Uiteindelijk kun je de hele baard afscheren, of trimmen, dat is uiteraard een persoonlijke keuze. Als je de snor op deze manier laat groeien dan vormt de snor zich geleidelijker, in plaats van dat je een babyface hebt met een bovenlip waar een paar vlassige haartjes op groeien.

snor barbier

Zo kun je de creatie op je bovenlip het beste trimmen

In tegenstelling tot het onderhouden van een baard, is het onderhouden van een snor een makkie. Het belangrijkste is het behouden van de vorm. Dat doe je simpelweg door verdwaalde haartjes weg te knippen, daarnaast is het ook belangrijk om de lengte en de dikte van je snor in de gaten te houden. Leg een trimschaar op het kastje in de badkamer, en check je snor dagelijks.

Als je met een baard kam de haren van je snor in de juiste groeirichting kamt dan kun je met het schaartje de boel mooi bijknippen. Volgens Mr. Natty moet je de snor exact op de lijn van je lip bijknippen, want als je hem te hoog afknipt dan ziet het er niet uit. Als je geen vertrouwen in jezelf hebt, dan kun je altijd nog naar een ervaren barbier om het te laten doen. Neem eventueel een foto mee waarop de gewenste snor is te zien, en de vakman doet de rest.

snor barbier tips groeien