Media

Pérez in FP1 binnen 4 minuten de muur in (VIDEO)

Perez in FP1 binnen 4 minuten de muur in VIDEO
(Foto: Screenshot) Segio Pérez parkeert zijn Red Bull in de bandenstapel.

Je verzint het niet: Checo Pérez is tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Hongarije binnen 4 minuten de muur in gereden. De Red Bull-coureur, die al enige tijd ter discussie staat, verloor na exact 3 minuten en 4 seconden de macht over het stuur van zijn F1 bolide. Zijn crash zorgde voor een rode vlag tijdens de eerste sessie.

Sergio Pérez crasht in bandenstapel

In de aanloop naar de Grand Prix van Hongarije is de positie van Sergio Pérez door de media al talloze keren in twijfel getrokken. Zelfs zijn eigen fans zijn het erover eens dat de Mexicaanse coureur ver ondermaats presteert. Eerder deze week vertelde Pérez nog aan de media dat hij ervan baalt dat er “na elke sessie 20 vervangers worden genoemd”.

Ondanks dat Checo momenteel tweede staat in het kampioenschap lukt het de coureur niet om de prestaties te leveren die men van hem mag verwachten. Hij rijdt immers net als Max Verstappen in de snelste auto van het veld. Het lijkt erop dat deze crash verder olie op het vuur zal gooien. Bekijk de beelden hieronder:

Foto’s van de crash

Op Twitter plaatst Ronald Vording onderstaande foto’s van Checo’s weggetakelde Red Bull. Wederom krijgen fans, maar nog belangrijker, Red Bull’s concurrenten weer een goed kijkje van de veelgeprezen vloer van Red Bull.

Pérez sinds GP Miami onder niveau

Bij de Miami Grand Prix behaalde Pérez de polepositie, nadat een fout van Ferrari’s Charles Leclerc voor een rode vlag zorgde laat in de sessie. Hierdoor kon Max Verstappen geen tijd neerzetten nadat hij zijn eerste ronde in Q3 had afgebroken. In de race werd Pérez ingehaald door Verstappen toen hij op ronde 21 de pits in ging.

Kortstondig heroverde Pérez de leiding, maar Max Verstappen wist hem weer in te halen en won uiteindelijk de race. Sindsdien stapelde Pérez in de volgende races fout op fout en slaagde Pérez er niet in om zich voor de volgende vijf races te kwalificeren voor Q3. Hij miste ook het podium voor de daaropvolgende drie races.

In Oostenrijk kwalificeerde Pérez zich als tweede achter Verstappen voor de sprintrace. Hij streed met Verstappen om de leiding maar eindigde uiteindelijk als tweede. In de race behaalde hij een derde plaats, vertrekkend vanaf de vijftiende positie op de grid.