Life

Grootste sociale experiment ter wereld is een ring voor singles

pear-ring-singles-sociaal-experiment

Het kan soms moeilijk zijn om nieuwe mensen te ontmoeten, vooral als je op zoek bent naar liefde. Hoewel dating apps of inschrijven voor first-dates optie zijn, zijn ze niet voor iedereen weggelegd. Het bedrijf achter de Pear-ring heeft als missie om het gemakkelijker te maken voor alleenstaande mensen om elkaar in het echte leven te ontmoeten. Maar hoe doen ze dat door middel van een ring?

De lichtblauwe ring van Pear

Het dragen van de lichtblauwe ring van Pear is het symbool voor het feit dat je single bent en openstaat voor een leuk gesprek met iemand. Wanneer iemand anders ook een Pear-ring draagt, weet je dus meteen dat je iets gemeen hebt. Dit zorgt voor een hele laagdrempelige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en misschien wel op date te gaan. Misschien vind jij op deze manier wel de ware in het buitenland?

De Pear-ring is ook alleen bedoeld voor mensen die single zijn en openstaan voor een gesprek. Het is niet de bedoeling dat de ring wordt gedragen door mensen die al in een relatie zitten en alleen op zoek zijn naar vriendschap. Als jij dus iemand ziet met zo’n blauwe ring, weet je gelijk dat die persoon wel openstaat voor een gesprekje. Voor sommige mensen zal dit echter best lastig zijn, en geven dan toch de voorkeur aan vertrouwde online dating apps.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pubity (@pubity)

Pear vs. online dating

De Pear-ring is ontstaan als een reactie op de vele dating apps die er zijn. Het bedrijf achter de ring wil mensen aanmoedigen om offline te gaan en meer in het moment te leven. In plaats van swipen en chatten, kunnen mensen met de Pear-ring direct met elkaar in contact komen en een leuk gesprek hebben in de offline wereld.

Hoewel dating apps zoals Tinder handig kunnen zijn om nieuwe mensen te ontmoeten, zijn ze niet voor iedereen geschikt. Sommige mensen vinden het lastig om online te daten en geven de voorkeur aan het ontmoeten van mensen in het echte leven. Hoe leuk zou het ook zijn als jij je toekomstige relatie eerst in het echt hebt ontmoet, en niet via de makkelijke weg van online dating?