Peaky Blinders, Seizoen 6, Netflix
Film & Serie

Stopt Peaky Blinders na seizoen 6?

Als je dit leest heb je blue monday overleefd – maar als je denkt dat het niet erger kan: Peaky Blinders stopt. BBC heeft besloten de stekker van de serie er na het zesde seizoen uit te trekken. Bedenker en schrijver van de serie, Steven Knight, laat weten dat het verhaal mogelijk doorgaat “in een ander jasje”.

Peaky Blinders stopt

De Britse serie is wereldwijd razend populair. Netflix sloot daarom een deal met BBC, waardoor ook Netflix-gebruikers Peaky Blinders kunnen streamen.

De opnames van het nieuwe seizoen zijn gestart in januari 2020. Echter, liep de productie al snel vertraging op door de coronacrisis. Fans moeten nog even geduld hebben.

Peaky Blinders, Netflix
Bron: Netflix

Een finale vol actie

Volgens Steven Knight wordt aankomend seizoen een echte knaller. Dit is het bericht uit de interview met Variety:

“We find the family in extreme jeopardy and the stakes have never been higher. We believe this will be the best series of all and are sure that our amazing fans will love it”, aldus Knight.

Komt er een vervolg?

Daarnaast laat Knight weten dat het verhaal doorgaat, hoewel de televisieserie tot een einde komt. Vooral dit geeft de diehard fans hoop op een vervolg – maar in welke vorm?

Een Peaky Blinders-film? Een spin-off? Centraal blijft dat Thomas Shelby en zijn familie alles doen om macht te vergaren. Wij zullen helaas nog even moeten afwachten.

IMDb score: 8,8