Peaky Blinders kapsels en kledingstijl tips
Style

Peaky Blinders: de kapsels, kledingstijl en outfits

Als je een Netflix-junkie bent, is de serie Peaky Blinders je vast niet ontgaan. In de populaire show volg je een straatbende in Birmingham uit de 19e eeuw, die dankzij het succes van de serie behoorlijk wat interesse heeft opgewekt voor de kledingstijl en kapsels uit het programma. Wil je er ook bij rondlopen als een Peaky Blinder? Check dan deze onmisbare tips voor je vintage transformatie.

Peaky Blinders kapsels

Het Peaky Blinders kapsel is bedacht door make up designer Laura Schiavo en is geïnspireerd door een combinatie van portretten uit het book “Crooks Like US” van Peter Doyle en verschillende militaire kapsels.

Het belangrijkste aan het kapsel zijn de hoog opgeschoren zijkanten zonder overloop. Bovenop is het haar langer en kun je experimenteren met verschillende stijlen. In de serie verschilt de styling per personage en is er niet één standaard look.

Peaky Blinders kapsel

Je eigen Blinders haarstijl

Belangrijk is dat je kijkt naar je eigen haar. Heb je bijvoorbeeld wat stijler haar, dan ga je het beste voor een strakke naar achter getrokken look. Mocht je het kapsel overigens toch wat te extreem vinden, kun je ook kiezen voor een fade aan de zijkant. Wist je overigens dat het Blinders kapsel één van de beste looks is voor mannen met kort haar?

Hoewel het kapsel inmiddels iconisch is geworden, is het toch goed om bij jezelf na te gaan of het je ook daadwerkelijk staat. Als je bijvoorbeeld inhammen hebt, zijn dit de beste kapsels voor jou.

Peaky Blinders kapsel

Kleren maken de Peaky Blinders

Je kapsel aanpakken is maar de helft van je Peaky Blinders transformatie, want je hebt natuurlijk ook de juiste kleding nodig. In dit geval betekent dat in ieder geval een 3-delig Donegal of herringbone tweed pak. Dit geeft je meteen een vintage look, waarbij je het jasje zowel open als dicht kunt dragen.

Voor de echte Peaky Blinders look ga je voor grijs of donkerblauw. Je mag aan de andere kant ook best experimenteren met verschillende kleuren om er je eigen twist aan te geven. En vergeet natuurlijk niet de lange wollen jas, voor wanneer het buiten wat kouder is.

Ben je benieuwd welke jassen je het beste staan? Check dan deze 4 tips om altijd de perfecte herenjas te vinden.

Peaky Blinders kapsel en kledingstijl tips

Gilet en shirt

Een belangrijk onderdeel van de look is het giletje. Deze mag perfect matchen met de rest van het kostuum, maar je kunt ook gaan voor een contrasterende kleur. Qua shirt moet je denken aan een klassiek granddad model met een losse kraag. Hoewel dit al genoeg is, kun je het nog verder stylen met een das of bow-tie.

Pocket-watch en hoed

Om je vintage look helemaal af te maken heb je nog een paar accessoires nodig. Zo worden de Peaky Blinders vaak gespot met een zogenaamde Newsboy cap, oftewel krantenjongenspet. Daarnaast is een zakhorloge de cherry on top en hoef je niet meer op je telefoon te checken hoe laat het is.

Peaky Blinders stjil tips

Peaky Blinders outfits scoren

Als je deze tips aanhoudt, zie je er binnen no-time uit alsof je bij de bekende straatbende hoort. Helaas zul je de juiste items niet in je standaard kledingwinkel vinden. Probeer het daarom bij vintage-stores. Mocht je voor een feest snel een outfit nodig hebben, kun je altijd nog terecht bij een online feestwinkel.

Afgezien van de Peaky Blinders stijl, kun je dit jaar behoorlijk uit je dak gaan wat betreft de nieuwe modetrends. Van athleisure tot opvallende prints, dit zijn dé belangrijkste trends in 2022.