Peaky Blinders film
Film & Serie

De Peaky Blinders film komt eraan: dit is wat je moet weten

Peaky Blinders was een zowel bij fans als critici geliefde serie waarvan onlangs helaas het laatste seizoen ten einde kwam. Gelukkig komt er nog een toegift: er is aangekondigd dat er een Peaky Blinders film komt. Wat is er al over dit project bekend en wat mogen we van de Peaky Blinders film verwachten?

Peaky Blinders één van de populairste Netflix series

Heb je de serie nog niet gezien, dan kunnen we je echt aanraden deze op je te-bekijken-lijstje te zetten. Een zeer korte samenvatting: de hoofdpersonen van de serie zijn Thomas Shelby, een bendeleider en zijn broers. De Shelby-bende, oftewel de Peaky Blinders hebben echt bestaan en beheersten jarenlang de onderwereld van de stad Birmingham.

De serie kent 6 seizoenen van 6 afleveringen en beslaat grofweg het tijdperk van 1919 tot en met 1933. De serie was niet alleen geliefd om het plot en het acteerwerk. Er ontstonden ware Peaky Blinders-hypes naar aanleiding van de kleding, kapsels, baarden en snorren van de hoofdpersonages.

Wanneer komt de Peaky Blinders film uit?

De exacte datum waarop de film uitkomt is nog niet bekend. Het kan overigens nog wel even duren, de opnames moeten namelijk nog beginnen. Die starten in 2023, dus dat kan over een paar maanden al zijn. Bij de meest films zit er minimaal een jaar tussen de start van de opnames en het uitbrengen ervan, dus dat wordt waarschijnlijk 2024.

Het geduld van de Peaky Blinders fans is wel vaker op de proef gesteld, tussen de seizoenen van de serie zat namelijk ook vaak een wachttijd van rond de twee jaar.

Waar gaat de film over?

We mogen verwachten dat de film qua stijl en inhoud dicht in de buurt van de serie blijft, want niemand minder dan bedenker en schrijver van de serie, Steven Knight schrijft het script voor de film. Hij verklapte in een interview met de Britse site RadioTimes.com alvast dat het verhaal van de film zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog, een flink aantal jaren na de tijd waarin het laatste seizoen zich afspeelde.

Steven Knight zegt verder in het interview over de film: Ik had dit al een tijdje in gedachten, een verhaal met de Peakys tijdens de Tweede Wereldoorlog, en ik heb drie waargebeurde verhalen opgepikt die ik in de film integreer. Toegegeven, een soort geheime en onbekende verhalen over de Tweede Wereldoorlog, waar ik de Peakys bij heb betrokken.”

Komt er nog een zevende seizoen van Peaky Blinders?

Er komt zeer waarschijnlijk geen zevende seizoen van Peaky Blinders. Plannen voor een zevende seizoen waren er ooit wel, maar Steven Knight besloot de plannen te schrappen na het tragische overlijden van actrice Helen McCrory. Zij speelde een hoofdrol in de serie als Polly Gray. Helen McCrory overleed april vorig jaar op 52-jarige leeftijd aan kanker.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BBC iPlayer (@bbciplayer)

Wat weten we nog meer over de film?

Voor de opnames van de film zijn twee locaties bekend: de filmstudio in Digbeth en op locatie in Digbeth, een wijk in Birmingham. Dit gebied staat bekend als het werkgebied van de echte Peaky Blinders in de jaren twintig en dertig. Hoofdrolspeler van de serie Cillian Murphy heeft al aangegeven graag van de partij te zijn om de hoofdrol in de film op zich te nemen.