Geld & Carrière

Passief inkomen genereren: dit zijn 5 succesvolle manieren

passief inkomen genereren

We kunnen er kort of lang over praten, maar passief inkomen is zeer gewild. Toch wordt deze term vaak verkeerd begrepen. In dit artikel gaan we iets dieper in op het begrip ‘passief inkomen’, en geven we je vijf handvatten over hoe je het slim kan aanpakken. Klaar om passief inkomen te genereren?

Wat is passief inkomen precies?

Als je passieve inkomstenstromen wil genereren moet je er zeker op het begin tijd en geld insteken. Na enige tijd zal je merken dat deze inkomstenstromen zich opbouwen, en zichzelf in stand houden. Dit betekent dat je consistente inkomsten krijgt zonder al teveel inspanning van je eigen kant.

Voordat we ingaan op de ideeën over passief inkomen is het een goed idee om een aantal misvattingen de wereld uit te helpen. Het woord passief klinkt misschien alsof je niets hoeft te doen om inkomen binnen te halen, maar dit is niet waar.

Investering middels geld of tijd betaald zich op termijn terug

Alle passieve inkomstenstromen vereisen ten minste een van de volgende twee elementen:

  • Een financiële investering
  • Een investering van je tijd

passief inkomen

Je kan geen restinkomen verdienen zonder bereid te zijn ten minste een van de twee bovenstaande dingen te doen. Onthoudt: Passief inkomen is niet je werk, het is niet een freelance klus noch online werk. Passief inkomen is iets één keer doen om er vervolgens in de toekomst beloningen mee te verdienen.

1. Crypto Staking

Investeren in cryptocurrency is niet de enige manier om wat extra geld te verdienen. Dit kan je namelijk ook doen door middel van staking. Vergelijk het met de spaarrente van vroeger, maar dan met een veel hogere rentepercentage. Je zet je geld vast bij een exchange, waarna je een rentepercentage over je cryptomunten ontvangt.

Wel ligt het risico wat je loopt een stuk hoger bij alles wat met crypto te maken heeft. Het kan zo zijn dat de waarde van een bepaalde munt in de tussentijd minder waard wordt. Doe daarom altijd goed research voordat je belegt en investeer nooit met geld wat je niet kan missen. Ook interessant: Crypto project Reefer ziet kansen in legale cannabismarkt en slaat toe.

passief inkomen

2. Aandelen en obligaties

Het is algemeen bekend dat beleggen in crypto veel risico met zich meebrengt. Ben je meer op zoek naar een ‘veiligere’ manier? Dan is beleggen in aandelen en obligaties misschien wel iets voor jou. Het geld voor je laten werken, noemen we dat.

Toch is het hebben van een goed startkapitaal wel handig als je je op de beurs gaat begeven. Succesvol investeren in aandelen? Must-read is ons artikel met praktische investeringstips van Warren Buffet. Evenals deze succevolle investeringsstrategieen die jou rijker maken. Neem deze bewezen praktijkkennis door en je bent al een op de goede weg.

3. NFT’s kopen en verkopen

Wij van Manly houden wel van een beetje risico. Jij ook? Dan is het kopen en verkopen van online kunst, ook wel NFT’s, zeker iets voor jou. Waarschijnlijk heb je weleens van NFT’s gehoord.

Deze non-fungible tokens zijn booming sinds 2021, maar hoewel er gigantische bedragen te verdienen zijn in de NFT-space, is het ook belangrijk te vermelden dat research de sleutel is tot succes. Houdt dit in gedachten!

4. Een cursus schrijven

Als je dit goed wil doen, moet je bereidt zijn om er ook flink wat tijd in te steken. Heb je bijvoorbeeld iets waar je heel goed in bent? Laten we tekenen als voorbeeld nemen. Als een cursus schrijft waarin je beginnende tekenaars de basisprincipes leert van het vak, kan je daar een geweldige passieve inkomstenstroom aan overhouden.

Er zijn genoeg platforms te vinden waarop je (tegen een kleine commissie) je cursus tot aan het oneindige kan verkopen. Natuurlijk kost het wel wat tijd om hier en daar wat updates aan te brengen, maar als het eenmaal staat, neemt niemand het meer van je af.

passief-inkomen

5. Spullen verkopen

Koningsdag 2022 staat voor de deur, dus mocht deze makkelijke manier om passieve inkomsten te genereren niet ontbreken. Iedereen heeft wel ongebruikte spullen waar je eigenlijk niet meer naar omkijkt. Spullen verkopen is dé manier om inkomen te verdienen.

Heb je een oogje voor mooie, waardevolle spullen? Dan kan je er ook voor kiezen om hier en daar een rommelmarkt te bezoeken. Er zijn genoeg mensen die hier een hobby van hebben gemaakt, en er ook nog wat aan verdienen. Wie weet vind je wel een voorwerp wat veel meer geld waard blijkt te zijn.

passief inkomen

Passief inkomen laat je geld voor je werken

Laat mensen je geen sprookjes vertellen. Passief inkomen genereren betekent in 99% van de gevallen dat je er gewoon werk aan hebt. Maar als je het eenmaal in de vingers hebt is het niet alleen een heerlijke manier om wat extra geld in je zak te hebben. Je bouwt ook aan een toekomst naar financiële vrijheid, en wie wil dat nou niet?

Lees ook eens één van deze artikelen: