tips parfum spuiten
Style

Parfum sprayen als een pro doe je met deze 5 tips

Één van de grootste afknappers voor vrouwen is een man met een dubieuze geur.  Daarom lopen sommige mannen rond in een walm van parfum, om maar lekker te ruiken voor het andere geslacht. Helaas is dat ook niet the-way-to-go. Hoe doe je het goed? Met deze guide weet je voortaan precies hoe en waar je parfum aan moet brengen. 

1. Parfum op warme plekjes

Omdat parfum warmte nodig heeft om zijn werk te doen, kun je je geurtje het beste aanbrengen op plekken waar je je hartslag voelt. Dit zijn zogenaamde pulse points. Doordat de bloedvaten hier dichter onder je huid liggen, wordt je geurtje op deze plekken het snelst verwarmd.

Voorbeelden van pulse points zijn onder andere je nek en hals, je polsen en achter je oren. Andere effectieve plekken zijn de binnenkant van je ellebogen, de huid rondom en in je navel en je knieholtes.

man parfum nek

2. Kleding met een geurtje

Als je voor een wat subtielere geur wilt gaan, kun je ook overwegen om wat parfum op je kleding te spuiten. Denk bijvoorbeeld aan de kraag van je blouse of je sjaal. Spuit je geurtje wel vanaf een afstand en test het eerst op een onopvallende plek. Parfum kan namelijk soms vlekken achterlaten, vooral als je te maken hebt met zijde of wol.

3. Lekker ruikend haar

Iets anders waar parfum redelijk lang op blijft zitten is je haar. Als je borsthaar hebt zou je kunnen overwegen om ook daar wat te sprayen. Bedenk je wel dat er alcohol zit in je geurtje en dat het je haar daarom wat uitdroogt. Om die reden hebben veel merken ook een haarmist, waar minder of geen alcohol in verwerkt zit.

onlinedrogist.nl Jean Paul Gualtier
Jean Paul Gualtier Le Male eau de toilette / Beeld: deonlinedrogist.nl
SHOP NU VOOR 64,24 EURO

4. Hoeveel parfum spuit je op?

Nu je weet waar je je geurtje moet sprayen is het ook belangrijk om te weten hoeveel je ervan nodig hebt. Dat hangt af van wat voor soort geurtje je te pakken hebt. Met eau de cologne krijg je een vrij lichte geur met een lage concentratie aan geurstoffen. Het is vooral bedoeld als opfrisser en met twee sprays per pulse point zit je meestal wel goed.

Dan heb je ook nog eau de toilette, wat iets sterker is dan je cologne. Ook hier kun je voor 2 sprays per pulse point gaan. De sterkst geurende optie is een eau de parfum. Een paar sprays in totaal zouden prima moeten zijn. Houd in gedachte dat “less is more”, want je wil niet rondlopen als een wandelende parfumwinkel.

5. Parfum opnieuw aanbrengen

Als laatste kun je het beste je geurtje vanaf zo’n 10 cm afstand spuiten. En als je twijfelt of je later op de dag wat meer moet aanbrengen, vraag dan eerst even aan iemand anders of zij nog iets ruiken. Het zou namelijk kunnen zijn dat je hersenen de geur niet meer registeren en je het daarom zelf niet meer ruikt.

Overigens is een lekker geurtje één van de dingen die vrouwen gek maken in bed. Check ook deze 6 andere tips om je activiteiten tussen de lakens een stuk stomender te maken.