Food & Drinks

Papi Steak: stukje Wagyu vlees van $1000 in een gouden koffer

papi-steak-wagyu-gouden-kist

Ben je ooit naar een restaurant geweest waar het serveren van het eten belangrijker is dan het eten zelf? Dat is precies wat er gebeurt bij Papi Steak in South Beach in Miami. Hier betaal je meer voor de show dan voor de steak zelf. Het restaurant verkoopt een steak voor maar liefst $1.000. Maar waarom zijn hun steaks zo verschrikkelijk duur?

Wat is Papi Steak?

Papi Steak biedt een ervaring die je nergens anders zult vinden, behalve bij alle andere dure plekken waar je meer betaald voor een show dan voor het eten zelf. Neem bijvoorbeeld het restaurant van Salt Bae als voorbeeld. Je betaald dit godsvermogen dus meer voor de ervaring dan voor de maaltijd. Om het nog exclusiever te maken, kan deze steak slechts 10 keer per nacht besteld worden.

Het gaat om een 55-ounce, purebred, Australische Wagyu die aan tafel rauw wordt gepresenteerd. Het wordt geserveerd met verschillende dipsauzen en kan ongeveer vier personen voeden. Het is niet alleen de steak die de prijs opdrijft, maar vooral de manier waarop het wordt geserveerd. De extreem dure steak wordt na het presenteren gebrand door obers en vervolgens geserveerd met veel toeters en bellen. Zo komt het rauwe vlees eerst in een gouden kist aan tafel, voordat het bereid wordt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Papi Steak (@papisteak)

Het restaurant voor bekende mensen

Het restaurant is eigendom van David “Papi” Einhorn en horecakenner David Grutman. Het is een populaire plek voor bekende mensen zoals Drake, die hier graag eten. Maar ook mensen als Jake Paul en Diddy Combs hebben hier kunnen genieten van een stukje vlees.

Al met al is Papi Steak een interessante ervaring voor mensen die van luxe en uitbundigheid houden. Maar voor de meesten van ons is het idee van zo’n extravagante maaltijd simpelweg te duur. Als je toch eens in de buurt bent en nieuwsgierig bent naar de ervaring, kun je misschien een glimp opvangen van de opzichtige show die om de steak heen wordt opgevoerd. Maar als je het geld niet hebt, is het waarschijnlijk beter om elders te gaan eten waar je waar voor je geld krijgt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Papi Steak (@papisteak)