Health

Voor slechts 5 euro creëer je met deze padelclinic een killerbody

padelclinic-killerbody-the-padellers
Foto: The Padellers

Ontstaan in de nauwe gangen van Acapulco in 1969, groeide padel uit tot een wereldwijde sensatie. Deze unieke sport, ontworpen door zakenman Enrique Corcuera, combineert tactiek en plezier op een uniek veld met muren. Van Mexico en Spanje naar Nederland. Vandaag de dag brengt The Padellers, met een gloednieuwe clinic, iedereen in contact met de sport. Padel zorgt er ook nog eens voor dat je op een leuke manier een killerbody kan kweken. Klaar voor een potje?

Ontstaan van de padel-hype

Padel ontstond in 1969 in Acapulco, Mexico, toen zakenman Enrique Corcuera een compacte sport bedacht vanwege ruimtebeperkingen. Hij creëerde een veld met muren, 10×20 meter groot, en kleinere houten rackets. Via Alfonso de Hohenlohe verspreidde padel zich naar Spanje in 1974 en later naar Argentinië. Koning Juan Carlos en Manolo Santana hielpen de sport te promoten. Het eerste wereldkampioenschap was in 1992, gevolgd door evenementen zoals de Padel Pro Tour.

De oprichting van de World Padel Tour in 2012 bracht gestructureerde professionaliteit en wereldwijde livestreams. Dit bevorderde de groei en aandacht voor padel wereldwijd. Wat begon als een Mexicaanse elitesport, groeide uit tot een snelgroeiende internationale trend, waar ook Nederland zich bij de beweging aansloot. Ook dit jaar komt het World Padel Tour-circus weer naar Nederland. In oktober vind namelijk de World Padel Tour Decathlon Amsterdam Open 2023 in de AFAS live plaats.

Garantie voor spektakel World Padel Tour Decathlon Amsterdam Open 2023

Maak zelf kennis met padel

The Padellers heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de populariteit van de sport in ons land. Ken je de sport nog niet zo goed of wil je het graag een keer spelen? The Padellers heeft een gloednieuwe clinic in het leven geroepen om iedereen te laten inhaken op dé sporttrend van nu. Bij de “Maak kennis met padel”-clinic wordt je begeleid in je eerste stappen en leer je op een leuke en gezellige manier de sport kennen.

Voor slechts 5 euro leer je de grondbeginselen kennen van padel. Deze clinic is speciaal ingericht voor beginners die de sport graag beter willen leren kennen. Of je dit liever alleen doet of als groep, alles is mogelijk. Kies een tijdstip dat jou goed uitkomt en leg het vast in je agenda. Bij deze 5 euro zit een trainer, uitrusting én de baan inbegrepen. De clinic is daarnaast geschikt voor alle leeftijden.

The Padellers biedt je de mogelijkheid om op een gezonde en gezellige manier kennis te laten maken met de sport

Gezond en gezellig padellen

Wist je dat je van padel kerngezond wordt? Het verkleint vanzelfsprekend de kans op hart- en vaatziekten. Daarnaast kun je er een echte killerbody van kweken. Het snelle spel bevordert gewichtsverlies en spieropbouw door de intensieve rally’s. Je balans, coördinatie en flexibiliteit verbeteren enorm snel en je gebruikt gewoon alle spieren tijdens een potje padel. Krachtige, tactische slagen met je armen en uitstekend gecoördineerd voetenwerk zorgen ervoor dat jij met plezier een killerbody kan creëren.

Naast deze gezondheidsvoordelen biedt The Padellers ook de ruimte om te genieten. Maak gebruik van verrukkelijke horecagelegenheden, zodat je na jouw ‘workout’ kan bijkomen met een hapje en een drankje. Wil je liever zelf een evenement of padeltoernooi organiseren? Natuurlijk kan dat ook! Met 13 locaties verspreid over het land kun je altijd bij jou in de buurt terecht. Daarnaast is The Padellers altijd aan het uitbreiden en kun je op hun website zien of er bij jou in de buurt binnenkort een nieuwe locatie wordt geopend.