Health

Padel is razend populair vanwege dit chille gezondheidsvoordeel

De gezondheidsvoordelen van padel wat maakt het zo populair
(Foto: Instagram @primepadelsport) Ook Cristiano Ronaldo is fan van Padel

De afgelopen jaren is padel aan een heuse opmars begonnen. Met het hoge tempo en spectaculaire rally’s heeft padel zich razendsnel verspreid over de hele wereld. Maar wat maakt deze sport zo populair en welke gezondheidsvoordelen brengt het met zich mee? Laten we duiken in de wereld van padel en ontdekken waarom het de afgelopen jaren zo’n enorme hit is geworden.

De populariteit van padel

De populariteit van padel is de afgelopen jaren explosief gestegen en dit fenomeen is te danken aan verschillende factoren. Ten eerste is padel een zeer toegankelijke sport. Het kan zowel binnen als buiten worden gespeeld op speciale padelbanen, die kleiner zijn dan traditionele tennisbanen. Dit maakt het gemakkelijker voor mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus om mee te doen.

Een andere reden voor de groeiende populariteit van padel is het sociale aspect van het spel. Padel wordt meestal gespeeld in dubbelspel, waardoor het een geweldige activiteit is om met vrienden of familie te doen. Zonder teamwork ga je het zeker niet winnen! Bovendien is padel een relatief snelle sport met korte rally’s, waardoor spelers constant betrokken en actief zijn. Dit maakt het niet alleen leuk om te spelen, maar ook nog eens leuk om naar te kijken.

Padel net zo intensief als boksen?

Padel biedt ook tal van gezondheidsvoordelen. Ten eerste is het een uitstekende cardio training, aangezien je aanzienlijke hoeveelheden calorieën kunt verbranden. Het is een van de sporten waarmee je het meeste calorieën verbrandt. Tijdens een intensieve padelsessie kunnen spelers tot wel 600 calorieën per uur verbranden! Dat is aanzienlijk meer dan veel andere sporten.

Met padel verbrandt je dus meer calorieën dan activiteiten zoals traplopen (560 calorieën) en tennis (500 calorieën), en ongeveer hetzelfde aantal calorieën als boksen! Dit maakt padel niet alleen een leuke en opwindende sport, maar ook een effectieve manier om overtollige calorieën te verbranden, gewichtsverlies te bevorderen en een gezond gewicht te behouden.

Lichaamsbeweging en coördinatie

Daarnaast gaat het niet alleen om heen en weer rennen om calorieën te verbranden, je gehele lichaam blijft in beweging. Hierdoor is het een ware full body work-out dat er ook nog eens voor zorgt dat je hele lichaam soepel blijft. Hierbij moet je natuurlijk de spierpijn de volgende dag wel voor lief nemen!

Padel bevordert ook de hand-oogcoördinatie door de constante balinteractie. Dit maakt padel niet alleen effectief voor calorieverbranding, maar ook voor algehele fitheid en coördinatie. Niet gek dus dat zelfs supersterren als Cristiano Ronaldo van een potje padel houden!