Oxygen, Netflix
Film & Serie

Oxygen: dé nieuwe thriller van Netflix

De Franse filmregisseur Alexandre Aja staat na films als The Hills Have Eyes en Piranha 3D bekend om zijn bloederige stijl. Voor Netflix duikt hij in een ander genre met Oxygen, een gloednieuwe sciencefiction-thriller die op 12 mei naar de Amerikaanse streamingdienst komt.

Oxygen: nieuwe Netflix-film

De thriller volgt het verhaal van een jonge vrouw die wakker wordt in een cryogene unit – maar wat is het probleem? Ze heeft geen idee wie ze is, waar ze vandaan komt en waar ze is. Daarnaast is haar zuurstof bijna op om het nog ingewikkelder te maken. Kan ze op tijd erachter komen wie ze is?

De hoofdrol Elizabeth Hansen wordt gespeeld door niemand minder dan Mélanie Laurent (Inglourious Bastards, Now You See Me). M.I.L.O wordt ingesproken door Mathieu Amalric (Munich) – en Marc Saez (Borgia) speelt het personage Inspecteur Ortiz. Bekijk onderaan alvast de eerste teaser.

Oxygen, Netflix

Trailer is bloedstollend spannend

De populaire filmmaker noemt Oxygen een “mysterieuze box” die met een doolhof te vergelijken is, waaruit het personage van Mélanie Laurent moet zien te ontsnappen. De Original is in zijn geheel opgenomen in het Frans en vanaf 12 mei te streamen op Netflix.

De eerste trailer belooft in ieder geval een ijzingwekkende thriller. Hopelijk weet Aja het concept net zo sterk uit te voeren als we de trailer mogen geloven. Als de film je niet bevalt, zijn er nog genoeg andere knallers die dit jaar worden uitgebracht. Klik hier voor het complete overzicht.