Health

Hier moet je op letten als je gaat overstappen naar een andere zorgverzekeraar

overstappen zorgverzekeraar zorgpolis

Als je denkt dat jouw behoefte aan zorg in 2023 gaat veranderen, dan is het handig om te gaan zitten voor het vergelijken van de zorgpolissen van verschillende zorgverzekeraars. Pak je eigen zorgpolis erbij, want deze kan door je huidige zorgverzekeraar zijn aangepast. Als je besluit om over te stappen dan moet je op een aantal zaken letten. Wij hebben de belangrijkste overstap punten opgezocht.

Zorgverzekering aanpassen of overstappen?

Elk jaar in november stuurt je huidige zorgverzekeraar hun nieuwe polis naar jou op. In deze polis staan de aanpassingen voor het aankomende jaar. Het kan zijn dat deze aanpassingen niet aansluiten bij jouw zorgwensen. Het kan ook zijn dat jouw huidige zorgverzekeraar in het nieuwe jaar niet meer samenwerkt met de zorgaanbieders die jij bent gewend, dan is het misschien verstandig om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Je kunt er uiteraard voor kiezen om je huidige zorgpolis aan te passen, maar als je van plan bent om over te stappen dan kun je dit online of telefonisch doen. Jouw nieuwe zorgverzekeraar zegt dan automatisch je oude verzekering op. Als je jouw huidige zorgpolis zelf opzegt dan heb je uiterlijk tot 1 februari 2023 om een nieuwe zorgverzekeraar te zoeken. Dit kan verwarrend zijn, dus is er een stappenplan beschikbaar die jou kan helpen bij het overstappen.

zorgverzekeraar zorgpolis

De juiste zorgverzekeraar voor de gewenste zorgpolis

Je wilt uiteraard de zorgverzekeraar die het beste bij jouw wensen past. De eerste stap die je dus moet zetten is deze wensen op papier zetten, en zoeken naar een verzekeraar die dit aan kan bieden. Het is ook belangrijk om te bepalen of je jouw eigen risico wilt verhogen. Als je dit doet dan wordt het maandbedrag over het algemeen bij elke zorgverzekeraar lager.

Het is ook goed om te weten dat je een aanvullende verzekering niet bij dezelfde verzekeraar hoeft af te sluiten. Voor een losse aanvullende verzekering vragen verzekeraars vaak wel een wat hogere premie. Als je onder behandeling bent tijdens de overstap dan zal de rekening altijd naar de verzekeraar gaan waar je bij was aangesloten toen je begon met deze behandeling. Neem rustig de tijd voor het uitzoeken van een goede zorgverzekering, want het gaat wel om je gezondheid.

zorgpolis