the macallan reach 's werelds oudste whisky
Food & Drinks

The Macallan Reach is de oudste Single Malt Whisky ter wereld

Deze uitzonderlijke flessen van The Macallan Reach staan al sinds 1940 te rijpen, en worden verkocht met een bronzen sculptuur van drie handen die de fles vasthouden. Deze bijzondere fles is de oudste Single Malt Whisky ter wereld (en die er te vinden is), en komt met een behoorlijk prijskaartje.

The Macallan Reach is oudste whisky ter wereld

In de afgelopen jaren is de waarde van zeldzame single malt whisky’s als een raket omhoog geschoten, met fles prijzen die in sommige gevallen uitkomen op bijna 2 miljoen euro. De hoge prijzen van deze whisky’s zorgen begrijpelijkerwijs voor veel publiciteit.

The Macallan is volgens veel whisky liefhebbers een van de meest begeerde whiskymerken ter wereld. Onlangs heeft het merk een nieuwe ‘oudste whisky’ ooit aangekondigd. The Reach stamt namelijk af van tijdens de Tweede Wereldoorlog, en heeft in totaal 81 jaar gerijpt voordat hij vorig jaar werd gebotteld in afwachting van de verkoop deze maand.

the macallan reach oudste whisky ter wereld

Deze single malt whisky liefst 81 jaar oud

En daarmee verslaat deze whisky zijn voorganger, de Glenlivet 80 years. Met een prijskaartje van $125.000 is The Macallan The Reach echter niet voor iedereen. Ook heeft The Macallan alles uit de kast gehaald met de verpakking. Elk van de 288 flessen, die allemaal afkomstig zijn uit hetzelfde vat, wordt geleverd in een karaf van geblazen glas die wordt vastgehouden door een bronzen sculptuur van drie handen.

Als je ervoor kiest om deze peperdure single malt whisky open te breken, staat je een ware smaakexplosie te wachten. Kirsteen Campbell, meester-whiskymaker bij The Macallan, zei hierover: “verbazingwekkende diepte met tonen van donkere chocolade, zoete kaneel en aromatische turf, stroop toffee, gekristalliseerde gember en verkoolde ananas, in combinatie met een rijke, zoete en rokerige afdronk.

Single Malt Whisky’s

Ben je echter op zoek naar meer betaalbare whisky merken? Wij hebben de 5 lekkerste whisky’s om te proeven in 2022 bij elkaar gezocht, zodat je altijd een mooie fles hebt staan om van te nippen. Of ben je op zoek naar nog meer inspiratie op het gebied van whisky? In dat geval kan je ook altijd één van onze andere whisky artikelen lezen: