Media

Op deze manier kun je jouw oude Hyves-profiel terugzien

hyves

Voordat Facebook een begrip in de wereld van social media werd was iedereen te vinden op Hyves. We keken de hele dag naar elkaars profielen en zaten elkaar telkens te porren. Als je het platform mist dan hebben wij een manier waarop je dat stukje nostalgie terug kunt halen. Je kunt namelijk je oude profiel terugzien.

Hyves was ooit het populairste social media platform in Nederland

Hyves werd in 2004 opgericht en groeide al snel uit tot een populair social-media platform waar miljoenen Nederlanders een account op hadden. In de grootste succesjaren van het platform (2006-2008) hadden zelfs de toenmalige Minister-President Jan Peter balkenende en PVDA’er Wouter Bos een Hyves-profiel. Ook gebruikte de politie het platform om verdachten op te sporen.

In december 2007 bereikte het platform een mijlpaal van 5 miljoen gebruikers en werd, mede door de invoering van het goldmembership, de waarde van het platform door Quote geschat op 50 miljoen euro. Op 1 November 2010 werd het platform voor 43,7 miljoen euro verkocht aan de Telegraaf Media Group. Niet lang daarna trok het opkomende Facebook meer bezoekers dan Hyves.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leslie de Zeeuw (@lesliedezeeuw)

Je oude Hyves profiel terugzien

Het platform werd steeds minder populair en sloeg een andere koers in. Tegenwoordig is het een platform voor games. Gebruikers die met weemoed terugdenken aan de tijd van Hyves kunnen een traantje wegpinken en in een nostalgische bui hun oude profiel opzoeken. Internet bewaart namelijk alles. Hieronder lees je hoe je dat kunt doen.

Als je jouw gebruikersnaam nog weet dan ga je naar website Wayback Machine. Deze site archiveert alles wat ooit op internet heeft gestaan. Je vult je gebruikersnaam in en zet daar .hyves.nl achter. Daarna klik je de aangegeven datum aan en voilà, je kunt een kijkje nemen op je oude profiel.