woodland cemetary film
Film & Serie

Nederlandse film met Vikings-actrice genomineerd voor een Oscar

Heb jij de Nederlandse film Woodland Cemetery al gezien? Op de een of andere manier is deze film ons volledig ontschoten. Ondanks de lage media-aandacht is de film genomineerd voor een Oscar 2022. Deze shortfilm, met een hoofdrolspeelster die ook in Vikings speelt, is daarnaast geselecteerd voor het Indy Shorts International Film Festival in Indianapolis. Goede reden om de film toch even te bekijken!

Woodland Cemetery gaat voor een Oscar

De korte Nederlandse film is geregisseerd door Niels Bourgonje en staat nu op de shortlist voor de Oscars. Zodra een film wordt geselecteerd voor het Indy Film Festival gaat deze direct door voor een Oscar nominatie. Een geweldige prestatie voor een Nederlandse film.

Woodland Cemetery gaat over een fotografe die per ongeluk een foto maakt van een rouwende oude dame. Na het maken van die foto lijkt de oude vrouw haar te achtervolgen. Een geweldig uitgangspunt voor een spannende film. De hoofdrol wordt gespeeld door Josefin Asplund, onder meer bekend van The Girl with the Dragon Tattoo en Vikings.

woodland, cemetery, oscar, nominatie

Spannende shortfilm

De film is een mix van thriller en horror. Door de vreemde setting en bijzondere Zweedse locatie krijg je al snel een beklemmend gevoel. Kan de fotografe nog vluchten of is het te laat? Dit zie je in de Nederlandse film die maar 10 minuten duurt.

De film is in slechts twee dagen opgenomen. De locatie van het verhaal is Skogskyrkogarden, een bekend kerkhof in een buitenwijk van Stockholm. Als je gek bent op horror en thrillers is deze film zeker de moeite waard. De film is nu te bekijken op Horrify, kijken op eigen risico!