Style

Zo krijg je die zweetlucht en gele vlekken snel uit je kleding

shirt

Als de temperaturen buiten oplopen dan breekt het zweet onder je shirt soms uit. Vooral je oksels hebben het dan zwaar te verduren. Op erg warme dagen helpt zelfs de beste deodorant niet, en stink je na een tijdje als een bunzing. Je kunt ervoor kiezen om een ander shirt aan te trekken, maar wat als de zweetgeur na een paar keer wassen nog niet uit je lievelingsshirt is getrokken? Dan pas je de onderstaande tip toe, want dan is die vieze zweetgeur zo verdwenen.

Zweetgeur uit je kleding krijgen

Laten we voorop stellen dat je sowieso dagelijks je oksels moet wassen om te voorkomen dat je shirt gaat stinken, een goede lichaamshygiëne is dus belangrijk. Het gebruik van deodorant is ook belangrijk, maar dat kan niet altijd voorkomen dat je kleding blijft stinken, zelfs na het wassen. Als je bijvoorbeeld hebt gesport dan kun je (als je goed je best hebt gedaan) het zweet uit je shirt wringen, maar dan stinken de plekken bij je oksels na het wassen nog steeds.

De oplossing is een oud middeltje van grootmoeder. Vergeet al die dure producten uit de winkel, het enige wat je nodig hebt is een fles goedkope witte natuurazijn. Een dergelijke fles is voor een prikkie te koop bij de supermarkt. Gooi de natuurazijn in een emmer met warm water, en laat je shirt daar een paar uur in weken. De azijn neutraliseert het zweet en de bijbehorende lucht. Vervolgens gooi je het shirt in de wasmachine, nog een beetje azijn in de trommel, en weg is die zweetgeur.

zweetplekken shirt oplossen

Gele vlekken verwijderen in je shirt

Vooral bij witte shirts zie je vaak dat er na verloop van tijd gele vlekken ontstaan op de plek van je oksels. Dit komt door de combinatie slijtage en zweet. Als de shirts wat ouder zijn dan neemt de stof veel sneller transpiratievocht op. De vlekken zijn nog sneller te zien als je deodorant gebruikt, want de combinatie zweet en deodorant heeft invloed op de kleur van je kleding.

Die gele vlekken kun je wederom met een emmer warm water te lijf gaan. Als je jouw kleding in de emmer doet, en daar een paar eetlepels sodakorrels bij doet, dan ben je snel van die gele vlekken af. Na een half uur in de emmer gooi je het kledingstuk in de was, en vervolgens doe je er weer wat azijn bij. Na het wassen zijn zowel de zweetgeur als de gele vlekken bij je oksels als sneeuw voor de zon verdwenen.

verwijderen zweetgeur shirt