OnePlus maakt flinke comeback met Nord 2 Earbuds Pro 3
Tech

OnePlus maakt flinke comeback met Nord 2 & Buds Pro

Smartphonemaker OnePlus is als merk groot geworden door telefoons van zeer hoge kwaliteit tegen een super scherpe prijs op de markt te brengen. Een echte flagship killer dus. Naarmate de telefoons populairder werden ging de prijs van OnePlus smartphones steeds verder omhoog. Maar nu slaat OnePlus eindelijk weer terug met de Nord 2, een middenklasser van zeer hoog niveau.

OnePlus Nord 2

Vorig jaar lanceerde de Chinese smartphone fabrikant de OnePlus Nord, een betaalbare midranger die een groot succes bleek te zijn. OnePlus liet toen al zien dat je ook zonder de nieuwste processor een snelle en vloeiende smartphone-ervaring kan neerzetten. Met de OnePlus Nord 2 gooien ze daar nu nog een schepje bovenop.

We zullen meteen met de deur in huis vallen. Vanaf 399 euro krijg je met de OnePlus Nord 2 simpelweg veel waar voor je geld. Snel genoeg voor alledaags gebruik, een uitstekende camera en een zeer vloeiend scherm dankzij de 90hz display. De telefoon komt in twee varianten qua opslag, 128gb en 256gb. Laatstgenoemde is iets duurder en kost 499 euro.

OnePlus maakt flinke comeback met Nord 2 Earbuds Pro 2

De strak vormgegeven telefoon is qua design een echte OnePlus-telefoon en lijkt veel op het ontwerp van de duurdere OnePlus 9. Het 6,43 inch scherm is naast super vloeiend tevens mooi en scherp dankzij de 2400 bij 1080 pixelresolutie, omgerekend 410 ppi.

Wat betreft de camera’s doet de Nord 2 niet onder voor de dure flagships van de bekende merken. De hoofdcamera van 50 megapixel maakt zeer mooie foto’s en de groothoekcamera van 8 megapixel zorgt voor zeer mooie plaatjes met het gewenste groothoek effect. Vooral de night mode weet bij ons indruk te maken. Zelfs met erg weinig licht kan je bijna onrealistisch goed belichte foto’s schieten.

Zoals we gewend zijn van OnePlus zorgt de OxygenOS skin voor een zeer gestroomlijnde ervaring en een clean design. Alles voelt en beweegt soepeltjes over het scherm, wat bij veelvuldig gebruik een fijne feature is. Ook de accu voldoet aan de huidige norm en in slechts 30 minuten aan de lader is deze weer helemaal vol.

OnePlus maakt flinke comeback met Nord 2 Earbuds Pro 1

OnePlus Buds Pro

Bijna gelijktijdig met de Nord 2 brengt OnePlus de Buds Pro op de markt. De draadloze oordopjes met active noise cancelling hebben een glanzend metalen afwerking op de steeltjes die bij ons goed in de smaak valt. Het pairen via Bluetooth gaat zeer eenvoudig, waarna de oordopjes automatisch verbinden wanneer je ze uit de oplaadcase haalt.

De oordopjes geven een mooi vol geluid en hebben een goede noise cancelling functie die het overgrote deel van omgevingsgeluiden onderdrukt. De microfoontjes in de earbuds zijn goed genoeg om normale telefoongesprekken mee te voeren. Zodra je een van de earbuds uit je oor haalt schakelen ze automatisch over op transparency mode, waardoor ze als een soort van gehoorapparaatjes functioneren en je normaal een gesprek kan voeren zonder dat je beide oordopjes helemaal uit moet doen.

De Buds Pro gaan ongeveer 6 uur mee en laden snel weer op via de meegeleverde case, waarmee je de oortjes een paar keer helemaal op kan laden. Voldoende dus om langere luistersessies te vullen zonder gestoord te worden van buitenaf. Al met al zijn de Buds Pro volgepakt met features en een fijn geluid, waarmee OnePlus ook hiermee de strijd aan te gaan met de vaak duurdere alternatieven zoals de AirPods Pro van Apple.

OnePlus maakt flinke comeback met Nord 2 Earbuds Pro 4