Tech

OnePlus Buds Z2 oordopjes een van de beste in hun prijsklasse

oneplus buds z2 review

In het straatbeeld zijn draadloze headphones niet meer weg te denken. Zo ook in-ear draadloze oordopjes worden steeds populairder. Na de lancering van de Buds Pro en goedkopere variant Buds Z, komt OnePlus nu met opvolger Buds Z2. Wat kunnen we ervan verwachten? Is het een goede koop voor €99,95? We geven antwoord op deze vragen en meer in onze review.

Oneplus Buds Z2 review

We zijn altijd blij om nieuwe producten te testen, zeker als het gaat om draadloze oordopjes. De Oneplus Buds Z2 komen in een stevige verpakking en strak vormgegeven doosje in wit en opvallend rood.

Het design is wat aangepast, 15% korter dan de Earbuds Pro en daarmee ook lichter. Verder zijn deze draadloze oordopjes spatwaterbestendig door een speciale nano-coating. Hierdoor geen zorgen over zweten of regen en je maakt ze makkelijk schoon.

oneplus buds z2 draadloze oordopjes

Geleverd als complete set

We vinden een parelwitte oplaadbare case met de earbuds in de magnetische houders. Daaronder de gebruikershandleiding, garantiebewijs en documentatie plus maar liefst 2 paar extra oorschelpen. De oordopjes zitten comfortabel in je oren. Dit is erg belangrijk omdat loszittende oortjes niet alleen het geluid sterk beïnvloeden maar ook zomaar eruit kunnen vallen.

Mocht je dit ervaren aan één (zoals in ons geval) of beiden oren is dit eenvoudig op te lossen met de extra setjes bijgeleverde oorschelpen. Vervang deze op de oordopjes, check de pasvorm S, M of L en je kunt weer prima verder.

Eenvoudig verbinden met je smartphone

De draadloze oordopjes staan standaard al in pairing modus. Heb je een iPhone dan kun je simpelweg verbinden via bluetooth. Android telefoon? Dan gaat dit direct via Google Fast Pairing. Goed om te weten dat de Buds Z2 werkt met de nieuwe bluetooth 5.2 standaard, waar de Buds Z nog werkt met 5.0. Een verbetering die zorgt voor een stabielere connectie.

Een mogelijke verbetering is wel dat de kleine pairing knop aan de achterkant van de oplaadbare case vrijwel in het design opgaat. Dit had duidelijker en beter gekund door hier bijvoorbeeld de rode merk kleur te gebruiken, eventueel met bluetooth icoontje.

Geluidskwaliteit en ANC

Nu moeten we eerlijk zeggen dat we vaak draadloze over-ear headphones gebruiken. We zijn daarin aardig verwend als het bijvoorbeeld gaat om bass en geluiden in het lage tonen bereik. Het voordeel van draadloze in-ear oordopjes als de Oneplus Buds Z2 is dat ze dus letterlijk in je oren zitten. Hierbij hoor je net even wat meer details.

Active Noise Cancelling (ANC) voor thuis en onderweg

De Buds Z2 heeft tot wel 40dB ANC, je kunt hierin schakelen van Faint modus (-/+25dB) tot Extreme (+/-40dB). Dit maakt deze oordopjes op dit gebied meteen een van de beste in hun prijsklasse. De stilte is ook erg fijn als je geen muziek afspeelt en gewoon minder van je omgeving wilt horen.

Vol en gebalanceerd geluid

De gebruikte dynamische 11mm drivers zijn dezelfde als in de Buds Pro en zorgen voor een vol basgeluid, heldere treble en Dolby Atmos ondersteuning. Zo ervaren wij dit ook, een goede balans zonder dat een van de toon-bereiken de ander teniet doet.

Het ligt er natuurlijk wel aan wat je luistert en de geluidskwaliteit hiervan. We zijn onder de indruk van het geluid van deze goedkopere en nieuwere variant. Een trio aan ingebouwde microfonen zorgt tevens voor een goede geluidskwaliteit tijdens het bellen.

Slimme features voor dagelijks gebruik

OnePlus heeft met de Buds Z2 goed nagedacht over gebruiksgemak. Een van die slimme features is dat je oordopjes automatisch pauzeren als je er een uithaalt. Doe je ze weer dan speelt de muziek weer verder. Erg handig is de integratie van slimme touchpoints.

Touchpoint functies

Aan de zijkanten zitten touchpoints waarmee je enkele functies kunt bedienen:

  • 1 vingertik: Afspelen/Pauzeren
  • 2 vingertikken: Volgende afspelen
  • 3 vingertikken: Vorige afspelen

Het kan soms wat onhandig zijn als je de touchpoints aanraakt wanneer je ze per ongeluk aanraakt, maar dit is prima te overzien.

Batterijduur en opladen

Een van de fantastische eigenschappen van de Buds Z2 is de batterijduur. Met een volle tank gaan deze draadloze oordopjes maar liefst 38 uur mee. Door de Fast Charge techniek kun je met de oplaadbare case binnen 10 minuten direct 5 uur aan gebruikstijd toevoegen.

De OnePlus Buds Z2 is kwaliteit voor een scherpe prijs

Wat betreft onze ervaring zijn er geen echt storende minpunten. De kwaliteit van de gebruikte materialen is goed, het draagcomfort uitstekend en de technische specificaties dik orde. De geluidskwaliteit is hierdoor beter dan verwacht en ook de active noise cancelling erg welkom.

In vergelijking met de Apple Airpods 3, die nu voor 185 over de toonbank gaan (exclusief oplaadbare case), is de adviesprijs van de OnePlus Buds Z2 slechts 99,95 inclusief case. Daarmee zijn deze draadloze oordopjes een zeer aantrekkelijk alternatief en een van de beste in hun prijsklasse.

Daarbij wordt de set geleverd inclusief mooie en praktische oplaadbare case, plus setje extra oorschelpen mocht je deze moeten aanpassen aan je oren. Done deal.