Food & Drinks

Neem een kijkje in dit prachtig onderwaterrestaurant in Noorwegen

noorwegen onderwaterrestaurant under

Dineren op bijzondere plekken? Zet dan Under, een uniek onderwaterrestaurant in Zuid-Noorwegen, op de bucketlist. Under is een combinatie van bijzondere architectuur, ruige natuur en ’s werelds beste vis. Neem een kijkje in een van de meest bijzondere restaurants ter wereld.

Uniek onderwaterrestaurant

Het is sowieso een goed plan om Noorwegen op de bucketlist te zetten. Je kunt bijvoorbeeld met de auto of camper vanuit Nederland, via Denemarken, naar Noorwegen reizen. Als je de ferry van Hirtshals naar Kristiansand pakt rij je daarna in een uur naar Lindsnes, de plek waar dit onderwaterrestaurant zich bevind.

Under biedt plek aan 100 gasten. In het weekend zit het hier stampvol, doordeweeks kun je meestal wel een plekje vinden. Van de buitenkant is Under al een imposant bouwwerk. De bijzondere architectuur trekt direct de aandacht en oogt wat mysterieus. Dit restaurant moet de culinaire verrassingen van Noorwegen op de kaart zetten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Under (@underlindesnes)

Het gebouw bestaat uit dikke betonnen muren tegen de steile Noorse kustlijn. De enorme glazen wanden geven je een uniek uitzicht op de zeebodem. In welk seizoen je ook komt, het is altijd weer een bijzonder moment om de zee op deze manier te ervaren. Alleen al voor het uitzicht wil je hier een keertje eten.

De kaart

Maar ook de kaart is om van te smullen. Als je gek bent op vis dan zal het water jou al snel in de mond lopen. In het restaurant tref je kabeljauwen, lipvissen, zee-egels, enorme krabben, kreeften, kleine haaien en andere vissoorten tegen die in de Noorse zee zwemmen.

Alle producten zijn vers en lokaal en het menu is bedacht door Head Chef Nicolai Ellitsgaard. Under heeft ook een menu van 18 kleine gangen, waar je ongeveer 220 euro voor betaalt. Met een bijpassend wijnarrangement zit je op de 380 euro. Een pittig prijsje maar wel een hele unieke ervaring voor visliefhebbers.

Op de website van Under Lindsesnes kun je nog meer informatie vinden.

under, onderwaterrestaurant, noorwegen

under, onderwaterrestaurant, noorwegen 1