Olena Zelenska first lady vrouw president oekraine
Women

Dit is de First Lady en vrouw van de Oekraïense president

Olena Zelenska verbleef tot drie jaar geleden in de schaduw van haar man, Volodymyr Zelensky, de president van Oekraïne. Ze genoot van haar anonimiteit terwijl de ster van haar man rijzende was. Tot Volodymyr in april 2019 tot president werd verkozen. Hierop besloot ze uit de schaduw te stappen. Nu haar land door Rusland wordt belegerd staat ze samen met haar man in de frontlinie. Achter elke grote leider staat een krachtige vrouw die hem steunt.

Olena Zelenska studeerde architectuur

Olena Zelenska werd op 6 februari 1978 geboren in Kryvy Rih, Oekraïne. Ze studeerde architectuur aan de Universiteit van Kiev, hier leerde ze haar toekomstige man Volodymyr Zelensky kennen. Hij studeerde er rechten en was in zijn vrije tijd een populair komiek. Olena is een getalenteerd schrijfster en hielp Volodymyr met het opbouwen van zijn productiebedrijf, Studio Kvartal 95.

Terwijl zijn ster rijzende was hield Olena zich op de achtergrond bezig met het schrijven van teksten voor zijn acteercarrière. Ze zei eerder in een interview dat een leven buiten de schijnwerpers haar meer op haar gemak stelde. Ze besloten in 2003 te trouwen en kregen twee kinderen.
Dochter Aleksandra werd in 2004 geboren, zoon Kiril in 2013. Hieronder een zeldzame foto waarop het hele gezin bij elkaar te zien is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Olena Zelenska is de First Lady van Oekraïne

Olena was in de eerste instantie niet op de hoogte van de politieke ambities van haar man. Toen Volodymyr in 2019 president werd besloot Olena om in de publiciteit te treden, zodat ze haar invloed als First Lady kon gebruiken om aandacht te vragen voor belangrijke sociale thema’s. Ze heeft altijd gezegd dat ze haar man blijft steunen in zijn keuzes.

Dit blijkt wel nu ze zij aan zij met haar man in de frontlinie staat. Ondanks het feit dat de Russen haar land belegeren weigert ze om te vertrekken. Het aanbod om te evacueren heeft ze resoluut afgeslagen. Haar man deed hetzelfde en sprak de iconische woorden ‘ik heb munitie nodig, geen lift‘ uit. Olena en Volodymyr worden hierom wereldwijd geprezen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Olena Zelenska is een rolmodel op Instagram

Olena Zelenska gebruikt haar functie als First Lady om gezondheid voor kinderen en gelijke rechten voor alle Oekraïners te bewerkstelligen. Ze is een rolmodel voor veel vrouwen, die haar daadkrachtige karakter zien als een voorbeeld voor de onafhankelijke vrouw. Ook haar kledingstijl wordt geroemd, ze maakt vaak gebruik van Oekraïense designers.

Olena heeft 2,4 miljoen volgers op Instagram. Ze plaatst logischerwijs op dit moment veel foto’s van de schrijnende situatie in haar land. Wij hebben besloten om een ode te brengen aan deze powervrouw en de mooiste foto’s van haar als persoon hieronder op een rijtje te zetten. Olena Zelenska is niet alleen mooi van buiten, maar ook van binnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken