Health

Doe deze 7 dingen elke ochtend om je dag optimaal te starten

ochtendroutines-dag-optimaal-starten
Foto: Freepik.com

De ochtend kan vaak een uitdaging zijn. Het lijkt alsof de tijd altijd te snel gaat en je constant achter de feiten aanloopt. Met deze 7 eenvoudige tips kun jij jouw ochtendroutine naar een hoger niveau tillen. Begin je dag met positiviteit, rust en organisatie. Zo maak je van elke ochtend een geweldige start van een productieve en fijne dag.

7. Zet een wekker die je blij maakt

Laat je niet afschrikken door de bizarre ochtendrituelen van Arie Boomsma, maar begin met een simpele eerste stap: de juiste wekker. Niets is erger dan wakker worden met een schel en onaangenaam geluid. Kies in plaats daarvan voor een wekkergeluid dat je vrolijk maakt.

Of nog beter, gebruik een wekker met een natuurlijk licht dat geleidelijk aan helderder wordt. Zo word je rustig en op een natuurlijke manier gewekt, klaar voor een energieke ochtend.

6. Leg je kleding de avond van tevoren klaar

Bespaar tijd en stress door je kleding de avond ervoor al klaar te leggen. Zo hoef je ’s ochtends niet te graaien in je kast op zoek naar de perfecte outfit. Bovendien geeft het je de kans om eventuele kreukels of vlekken op je kleding op te merken en op te lossen voordat je ze aantrekt.

ochtend makkelijker maken

5. Maak een to do lijst voor de dag

Start je ochtend met een duidelijk overzicht van wat je te wachten staat. Schrijf een to do lijst met de belangrijkste taken die je die dag wilt afronden. Dit helpt je om georganiseerd te blijven en je te concentreren op wat echt belangrijk is. Streep af wat je hebt voltooid en voel de voldoening van productiviteit.

4. Geniet van een gezond ontbijt

Ze zeggen niet voor niets dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Neem de tijd om een gezond en voedzaam ontbijt te bereiden. Denk aan volkoren granen, fruit, yoghurt of een stevig ontbijt met eieren en groenten. Sla je ontbijt niet over, want een goed ontbijt geeft je de energie die je nodig hebt om de dag door te komen.

ochtend makkelijker maken

3. Plan tijd voor ontspanning

Geef jezelf de ruimte om te ontspannen voordat je aan je drukke dag begint. Neem de tijd voor een rustig moment voor jezelf. Of je nu mediteert, een boek leest, een wandeling maakt of gewoon geniet van een kopje koffie, het is belangrijk om jezelf een moment van ontspanning te gunnen. Zo begin je de dag kalm en met een positieve mindset.

2. Zorg voor een opgeruimde ruimte

Een opgeruimde omgeving zorgt voor een opgeruimd hoofd. Neem een paar minuten de tijd om je ruimte netjes en georganiseerd te maken. Ruim de afwas op, leg rondslingerende spullen weg en zorg voor een frisse sfeer. En vooral je bed opmaken draagt bij aan een geordende omgeving. En dat helpt je om gefocust en productief te blijven.

1. Luister naar motiverende muziek

Muziek heeft de kracht om je humeur te verbeteren en je energie te geven. Maak een afspeellijst met jouw favoriete nummers die je opvrolijken en motiveren. Zet de muziek aan tijdens je ochtendroutines en voel de positieve vibes door je lichaam stromen.