Tech

OceanGate Titan werd bestuurd met een gamecontroller van $29.99

oceangate-titan-gamecontroller
De OceanGate Titan onderzeeër in betere tijden Foto: Instagram.com @oceangate

De vermiste onderzeeër Titan is verloren gegaan en alle vijf inzittenden zijn daarbij omgekomen. Dat is de trieste ontknoping na een lange zoektocht  die de media de afgelopen dagen beheersten. De Britse krant Daily Mail komt nu met de schokkende onthulling dat de Titan werd bestuurd met een gamecontroller ter waarde van $29.99. Niet bepaald het niveau van het materiaal wat je zou verwachten, als je $250.000 voor een tripje betaald.

Gamepad op AA batterijen

OceanGate, het bedrijf dat de Titanic expeditie uitvoerde, navigeerde de Titan onderzeeër met behulp van een aangepaste Logitech G F710 draadloze gamepad. Deze controller, die werkt op twee AA batterijen, heeft een algemene score van 4,2 van de 5 op Amazon. Echter, honderden 1 ster recensies die meer dan een decennium teruggaan, melden irritante en frequente verbindingsproblemen met het apparaat.

Andere veel voorkomende negatieve opmerkingen in de recensies zijn problemen met de analoge sticks van de controller en dat bepaalde knoppen het hele pad in de war sturen. Bovendien is de Logitech G F710 draadloze gamepad alleen compatibel met verouderde Windows- en Chrome systemen.

OceanGate Titan

Contact ging snel verloren

Het aandeel van Logitech daalde flink toen het nieuws zich verspreidde dat de vermiste onderzeeër hun controller gebruikt. De OceanGate expeditie bracht vijf mensen, voor elk  $250.000, naar de diepten van de Noord-Atlantische Oceaan voor een onderwater rondleiding. Het contact ging verloren al een uur en 45 minuten na de start van de onderwatertocht.

Verouderde pc-gamecontroller

Het publiek is geschokt door het gebruik van een verouderde pc-gamecontroller om het 22 voet lange vaartuig van OceanGate te besturen. Het zilverkleurige apparaat heeft een traditioneel gaming systeemindeling met twee analoge sticks aan de voorkant, een zwarte D-pad in de linkerbovenhoek en kleurrijke knoppen aan de rechterkant. Het heeft een draadloze verbinding van 2,4 GHz, waarvan gebruikers op Amazon zeiden dat deze af en toe wegvalt.

De productomschrijving stelt echter dat er ‘vrijwel geen vertragingen, uitval of interferentie’ zijn. Niet alle Amazon recensies zijn negatief, aangezien sommige klanten de kleine vormgeving comfortabel vonden en de betaalbaarheid waardeerden. Echter, de negatieve recensies kun je niet negeren, gezien het feit dat deze controller een onderwatervoertuig aandrijft.

Titan geïmplodeerd, inzittenden overleden

Hoewel de inzittenden nog niet gevonden zijn, gaat OceanGate ervan uit dat ze niet meer in leven zijn. Het gaat om de Amerikaanse zakenman Hamish Harding (58), de Pakistaanse zakenman Shahzada Dawood (48) en zijn zoon Suleman (19), de gepensioneerde Franse marine commandant Paul-Henry Nargoet (77) en medeoprichter van OceanGate en bemanningslid Stockton Rush (61).