noord-korea, skinny, jeans
Media

Skinny Jeans zijn vanaf nu verboden in Noord-Korea

Noord-Korea is, naast super interessant, een dictatuur van jewelste. De mensen hebben nauwelijks vrijheden en Kim Jong-un is daar degene die bepaalt hoe het leven eruit ziet. Je kunt dus wel stellen dat de mensen daar niet erg vrij zijn. Sinds vorige week hebben ze een nieuwe beperking opgelegd: Noord-Koreanen mogen geen skinny jeans meer dragen.

Regels in Noord-Korea

De dictator heeft namelijk besloten dat Noord-Koreanen geen kleding meer mogen dragen die een kapitalistische levensstijl tonen. Hiermee heeft het socialistische gedachtegoed daar weer een nieuwe klap gegeven aan het kapitalisme. De angst voor het kapitalisme is en blijft enorm in Noord-Korea.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vond de Koude Oorlog plaats. Het socialisme/communisme en het kapitalisme stond toen lijnrecht tegenover elkaar. In de Westerse wereld won het Kapitalisme, in Noord-Korea hebben ze duidelijk een iets communistische levensopvatting en daar past de skinny jeans niet bij.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim Jong Un (@kimjongun_official_dprk)

Nieuwe regels

Kim Jong-un vreet zich helemaal vol met Europese kazen, maar de westerse kledingstijl is dus verboden. Steeds meer Noord-Koreanen willen zich uitdrukken en een eigen stijl aanmeten. Vandaar de ze trendbewuster worden en Westerse kleding willen dragen. Maar het is niet de bedoeling dat het Noord-Koreaanse volk een mening krijgt.

Onze grote vriend Kim wil nu zijn bevolking beschermen en verbiedt daarom alle non-socialistische kleding- en haarstijlen. Iedereen moet er hetzelfde uitzien en je mag niet opvallen. Ook neus en lip piercings zijn verboden. Soms mag je wel even extra dankbaar zijn dat je in Nederland woont.